Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Credo Ventures
Globální hráč na start-upovém trhu, který dopředu pozná vítěze

Credo Ventures je důkazem toho, že i u nás může pod vedením nadšené party Čechů a Slováků vyrůst světově uznávaný venture kapitálový fond srovnatelný s těmi ze Silicon Valley. HAVEL & PARTNERS je součástí úspěšné jízdy tohoto fondu už od jeho založení v roce 2009, a to nejen jako právní a daňový poradce, ale také jako obchodní partner a investor. „Především v začátcích jsme pomáhali i s fundraisingem a do fondu jsme také investovali. Credo se tehdy rádo zaštítilo tím, že mezi investory patří též významní právníci. Dnes se naopak chlubíme Credem my,“ říká Jaroslav Havel.

Credo Ventures se zaměřuje na investice do rychle rostoucích start-upů v oblasti celé řady významných technologií v regionu střední a východní Evropy. „Zdejší podnikatelé mají mimořádný potenciál; věříme jejich kreativitě a vynalézavosti. Snažíme se takový potenciál vyhledat a rozvíjet jej dál,“ přibližuje jeden ze zakladatelů fondu Ondřej Bartoš.

Úspěch značky Credo Ventures ale již dávno překročil hranice Evropy. „Jsou to průkopníci českého venture kapitálu, kteří ke svému podnikání od začátku přistoupili mimořádně poctivě. Tvrdě na sobě pracovali, sbírali zkušenosti v Silicon Valley a dnes jsou za to odměněni světovým úspěchem,“ říká partner HAVEL & PARTNERS Václav Audes.

Naše kancelář spolupracuje s Credo Ventures už od založení fondu a byli jsme i u jejich první investice v roce 2011. „Právníci z HAVEL & PARTNERS v nás už od začátku věřili. Byli jedni z prvních, kteří nám také svěřili svoje peníze, a dali nám tak možnost spustit ten dobrodružný experiment budování venture kapitálové firmy v Česku a ve střední Evropě,“ poznamenává Ondřej Bartoš.

Ondřej Bartoš

A v roce 2015 jsme byli také u toho, když fond investoval do ještě neznámého rumunského start-upu UiPath. Ten je dnes jednou z nejrychleji rostoucích softwarových firem ve svém segmentu na světě a při vstupu na newyorskou burzu zaznamenal jedno z největších IPO ve své kategorii. Takový úspěch je pro tuzemské investory něco zcela mimořádného. „Kapitola UiPath v rámci Credo Ventures se pomalu chýlí ke konci, ale příběh Creda pokračuje a my jsme rádi, že je HAVEL & PARTNERS jeho součástí,“ říká Ondřej Bartoš.

V HAVEL & PARTNERS zajišťujeme pro Credo Ventures komplexní transakční poradenství jak při investicích, tak při exitech společností, pomáháme jim s ochranou dat i duševního vlastnictví, pracovním právem, ale také s daňovou problematikou.

„Naše již 12letá spolupráce je pro mě velkou školou a hlavně inspirací v tom, jak se dá ruku v ruce s neuvěřitelně lidským přístupem vybudovat globálně mimořádně úspěšný fond. Díky za to, že při spolupráci s Credem můžeme sledovat tyto fascinující příběhy technologického a investičního světa,“ doplňuje partner kanceláře Václav Audes.