Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Rohlík
Předběhl pandemii a teď dobývá Evropu

Český online obchod Rohlik.cz za 7 let svého fungování významně zlepšil život českým zákazníkům, pomáhal jim od samého začátku pandemie s nakupováním a zásadně ovlivnil jejich spotřebitelské chování. Jeho zakladatel Tomáš Čupr dokázal Rohlík úspěšně rozšířit i do Maďarska a Rakouska. A firma teď s rekordní start-upovou investicí klepe na dveře dalších evropských trhů. Velmi nás těší, že se tohoto úspěšného příběhu můžeme účastnit i my jako právní a daňoví poradci.

Někdo má výjimečné nápady. Někdo je umí realizovat. Podnikatel Tomáš Čupr dokáže obojí. Už se Slevomatem a Dáme jídlo prokázal, že umí perfektně vystihnout nejen aktuální, ale také budoucí potřeby zákazníků, a hlavně je schopen své inovativní nápady zrealizovat a dovést k úspěšnému cíli. To samé se mu do třetice podařilo i se značkou Rohlík.

„Potkal jsem se s Tomášem Čuprem v době, kdy už měl za sebou dva úspěšné projekty a hledal právní firmu, která by mu pomohla dál rozvíjet jeho byznys. Jako lídr na trhu jsme mu v HAVEL & PARTNERS mohli nabídnout nejen špičkové a komplexní poradenství, ale také naše mnohaleté podnikatelské zkušenosti. Právě díky těmto našim přidaným hodnotám jsme se stali dlouhodobým strategickým partnerem Rohlíku,“ říká partner kanceláře Václav Audes.

Rohlíku poskytujeme komplexní poradenství u všech složitých transakcí a investic, a to včetně těch mezinárodních. Naši odborníci pomáhali firmě expandovat do Maďarska i do Rakouska. Součástí naší práce je ale i každodenní agenda v oblastech pracovního práva, financí či obchodu, o kterou se staráme ve spolupráci s právním oddělením Rohlíku.

„V rámci expanze se potřebujeme opřít o profesionály, kteří svému oboru rozumí, a advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS je pro nás tím správným partnerem,“ komentuje spolupráci Tomáš Čupr, zakladatel a CEO Rohlik Group.

Rohlík je přední IT driven firma. Díky přístupu založenému na datech a softwaru se skupina Rohlík stala nejrychleji rostoucím online obchodem s potravinami v Evropě. Aktuálně má přes 750 tisíc zákazníků a obrat firmy za loňský rok přesáhl 300 milionů eur. Firma rozváží nákupy ve většině velkých českých měst a v jejich blízkém okolí a v budoucnu chce působit ve všech městech s více než 30 000 obyvateli. A jsou to právě vize a plány Tomáše Čupra, které popohánějí Rohlík stále dál. Velmi často na firmu nahlíží z perspektivy dalších 3 až 5 let a tomu přizpůsobuje svá rozhodnutí.

Tomáš Čupr

I díky tomu se mu podařilo nalákat významné zahraniční investory, včetně francouzského fondu Partech, renomovaného fondu Index Ventures nebo Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Investoři poslali do Rohlíku 5 miliard korun a této největší start-upové investice v české historii se jako právní poradce na straně Rohlik.cz účastnila i naše kancelář. „Díky získaným financím budeme schopni urychlit náš růst a pokračovat v investicích do našich technologií a zlepšování služeb,“ uvádí Čupr.

„Stejně jako u jeho předchozích projektů se Tomášovi s Rohlíkem podařilo přijít na trh s něčím úplně novým, vylepšit náš život a aniž to v tu chvíli tušil, přispět svou službou i do kritické infrastruktury v období pandemie. Nejen díky tomu je dnes Rohlík silnou a velmi oblíbenou značkou a vše nasvědčuje tomu, že její úspěšný příběh bude mít ještě úspěšnější pokračování. Těšíme se na další spolupráci,“ doplňuje Václav Audes.