Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Z čech
až na konec
světa

Díky špičkovým odborníkům, nadstandardní jazykové vybavenosti, výjimečnému know-how a široké síti mezinárodních kontaktů, kterou budujeme již dvě desítky let, nabízíme komplexní podporu firmám a podnikatelům, kteří míří do zahraničí, a zároveň jsme dlouhodobým strategickým partnerem pro mezinárodní klienty, kteří rozšiřují svůj byznys do Česka a na Slovensko.

Vybudovat kancelář s mezinárodním dosahem bylo jasnou vizí zakladatelů již v době
vzniku kanceláře. Sami všichni ostatně původně působili ve špičkových globálních právnických firmách, ze kterých přicházely i další posily do týmu. „Mezinárodní práci jsme nejprve získávali díky úzké spolupráci s globální poradenskou firmou Deloitte, zároveň jsme ale od začátku systematicky budovali úzké osobní vazby s klíčovými partnery zahraničních a mezinárodních kanceláří v desítkách zemí světa. Chtěli jsme se pro ně stát první volbou v případech, kdy jejich klienti potřebují realizovat investice či obchody v České a Slovenské republice anebo ve střední Evropě,“ říká Jaroslav Havel. „Jen v letech 2003–2008 jsme realizovali stovky obchodních cest po celém světě, a to pravidelně i o víkendech,“ dodává.

Tento přístup se HAVEL & PARTNERS vyplatil. Dnes máme nejkomplexnější mezinárodní podporu dostupnou pro české a slovenské advokátní kanceláře. Úzce spolupracujeme s předními mezinárodními právnickými firmami v Evropě, Asii, Severní Americe, Africe i Austrálii. Naši klienti tak mají přístup k mezinárodním i lokálním znalostem a odbornosti prostřednictvím více než 90 tisíc právníků v přibližně 160 zemích světa.

HAVEL & PARTNERS nabízí nejrozsáhlejší možnou mezinárodní podporu. Více než 70 procent jejích případů obsahuje mezinárodní prvek.

750 transakcí v hodnotě 750 miliard Kč

Naše kancelář nabízí nejrozsáhlejší možnou mezinárodní podporu. Více než 70 procent našich případů obsahuje mezinárodní prvek. Zahraničním klientům poskytujeme komplexní právní poradenství a související daňové služby v oblasti mezinárodních fúzí a akvizic a také poradenství při vytváření mezinárodních korporátních struktur, včetně specializovaného poradenství v dalších oblastech práva a podnikání. Za posledních 15 let jsme realizovali přes 750 transakcí v hodnotě více než 750 miliard Kč.

Komplexní podpora

HAVEL & PARTNERS se ale také stala vyhledávaným partnerem pro špičkové mezinárodní a zahraniční právnické firmy, které nemají pobočku v České republice, na Slovensku či v zemích střední a východní Evropy; zastupuje například 8 z 10 nejprestižnějších mezinárodně působících amerických právnických firem.

Naše služby dále zahrnují vysoce specializované právní i daňové poradenství při expanzi do zahraničí. Nabízíme odbornou podporu při exportu zboží či služeb nebo při vstupu firem na mezinárodní kapitálové trhy. Poradíme klientům, jak se vypořádat s regulací podnikání v jiných zemích. Rozumíme financování a pojištění vývozu i ochraně investic v zahraničí. Zastupujeme klienty také při mezinárodních arbitrážích u prestižních mezinárodních rozhodčích tribunálů či v soudních a insolvenčních řízeních v zahraničí.

12 jazyků

Poskytujeme právní a daňové poradenství ve 12 jazycích a jsme schopni zajistit vysoce kvalitní služby prakticky po celém světě. Dnes již téměř na každoměsíční bázi radíme klientům s investicemi i obchodními transakcemi v zemích střední a východní Evropy, v Německu či Rakousku, s technologickými investicemi v americkém Silicon Valley anebo různými transakcemi podle práva Spojeného království. Z méně typických transakcí jsme pak například zastupovali české podnikatele při vstupu na trh ve Spojených arabských emirátech či českého dodavatele plynovodů ve sporu týkajícím se rekonstrukce a dostavby projektu v severní Africe. V Indii jsme poskytovali poradenství významnému dodavateli komponentů pro letecké motory a parní turbíny. Řešili jsme komplikované dědické řízení v Austrálii, velký obchodní spor ohledně investice v britské Sněmovně lordů i investici do stříbrných dolů na Filipínách. Dosud jsme klientům asistovali již v téměř 110 zemích světa.