Inovace jako cesta k úspěchu

Obsah

PŘEHLED VYBRANÝCH TRANSAKCÍ S ÚČASTÍ
HAVEL & PARTNERS

Za uplynulých 16 let jsme se podíleli na realizaci 800 transakcí nejen v oblasti fúzí, akvizic, prodejů a restrukturalizací. Jejich celková hodnota převyšuje částku 800 miliard korun. Přinášíme vám přehled těch nejvýznamnějších za poslední období.

Škoda auto

Poradenství při vyřešení sporů o označení „ŠKODA“

Pro společnost ŠKODA AUTO patřící do koncernu Volkswagen jsme zajišťovali komplexní právní servis při řešení sporů o označení ŠKODA se strojírenskými společnostmi ze Škoda Group, které spadají pod skupinu PPF.

Vzniklé spory mezi všemi společnostmi se podařilo vyřešit dohodou, podle které se vlastníkem ochranných známek ŠKODA po celém světě stává náš klient, automobilka ŠKODA AUTO. Jde o významný krok navazující na bohatou historii značky a důležitý i pro budoucí rozvoj této přední české společnosti na domácích i světových trzích.

Naše služby zahrnovaly strategické právní poradenství a řešení v oblasti soudních sporů, které měl na starosti tým pod vedením partnera Jana Šturma, poradenství v oblasti duševního vlastnictví poskytl tým partnera Ivana Rámeše a skupina v čele s partnerem Janem Kovalem zajistila také komplexní služby v oblasti transakčního poradenství.

LIGHTHOUSE VENTURES

Prodej českého startupu PEKAT VISION

Tým pod vedením partnera Václava Audese asistoval investičnímu fondu Lighthouse Ventures při prodeji společnosti PEKAT VISION. To je brněnský startup, který vyvinul inovativní software, jenž dokáže u produktů z výrobní linky automaticky detekovat chyby. Za pomoci umělé inteligence rozezná výrobek, který se liší od vzoru. Unikátní technologie pomáhá firmám zlepšovat a automatizovat výrobní proces.

Kupujícím byla italská společnost Datalogic. Prodej společnosti přinesl fondu Lighthouse Ventures významné zhodnocení investice. 

Credo Ventures

Právní služby při investici do EquiLibre Technologies

Naši specialisté na oblast venture kapitálu se pro fond Credo Ventures postarali o právní služby při investici do startupu EquiLibre Technologies. M&A poradenství poskytli partner Václav Audes a senior advokát Tomáš Navrátil, daňové aspekty řešil partner Josef Žaloudek a služby v oblasti korporátního práva, smluv a pracovního práva měli na starosti senior advokátka Irena Munzarová a senior advokáti Radek Riedl a Vojtěch Katzer.

Pro fond Credo Ventures se jednalo o investici do velmi rané fáze projektu EquiLibre Technologies. Cílem tohoto startupu je vyvinout unikátní algoritmus a systém umělé inteligence k nákupu a prodeji aktiv na burzách, který by vytipoval vhodné investice zejména do akcií a kryptoměn ještě před tím, než vzroste jejich hodnota.

EUROPEAN HOUSING SERVICES

Akvizice podílu společnosti M&M Reality

Odborníci naší kanceláře zastupovali realitní skupinu European Housing Services (EHS), která investovala do M&M Reality, jedné z největších realitních společností na českém trhu. Vzniká tak realitní skupina evropského významu.

Komplexní právní poradenství pro klienta měli na starosti partner Petr Dohnal a advokát Josef Bouchal. Skupina EHS, pod kterou spadají například realitní kancelář MAXIMA REALITY, server Bezrealitky v Česku i na Slovensku nebo třeba Český nemovitostní trust, již dříve investovala také do realitních auditorů NEMO Report nebo do startupu Ownest. I u těchto dvou transakcí zajišťovala právní služby pro skupinu EHS advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS.

SLOVAK TELEKOM, POSAM

Právne poradenstvo pri predaji spoločnosti Commander Services 

Naši odborníci na M&A poskytli právne poradenstvo spoločnostiam PosAm, ktorá je majoritne vlastnená najväčším telekomunikačným operátorom na slovenskom trhu – spoločnosťou Slovak Telekom pri predaji slovenskej spoločnosti Commander Services. 100 % podiel v spoločnosti Commander Services kúpila čerstvo rebrandovaná  česká softvérová spoločnosť Seyfor (predtým známa ako Solitea), ktorá je súčasťou portfólia Sanberg Capital. 

Slovenská firma Commander Services sa zameriava na softvéry správy áut a od svojho vzniku v roku 2005 sa vyprofilovala na domáceho lídra v oblasti monitoringu vozidiel prostredníctvom technológií GPS a GSM v segmente B2B.

Poradenský právny tím, ktorý pomáhal klientovi pri predaji spoločností, tvorili partner Ondřej Majer, counsel Petra Čorba Stark, senior advokát Pavel Zahradníček a advokátka Ivana Gajdošová.

VLASTNÍK PODÍLU V KENTICO SOFTWARE

Prodej podílu ve společnosti Kentico software

Pro majitele Kentico software, pana Petra Palase, jsme se postarali o veškeré právní služby související s prodejem jeho minoritního podílu ve společnosti. Kupujícími byli britský fond Expedition Growth Capital a další soukromý vlastník. Transakci měli na starosti naši specialisté na M&A – partner Jan Koval a senior advokát Ivo Skolil.

Brněnská IT firma Kentico Software je silným hráčem na poli DXP (digital experience platform) a SaaS (Software as a Service) řešení. Nabízí produkty pro tvorbu a správu firemních, informačních i produktových webů, e-shopů či intranetů a efektivní nástroje pro digitální marketing a e-commerce. Společnost má po celém světě desítky tisíc klientů, mezi které se řadí i řada podniků z žebříčku Fortune 500, včetně koncernů jako Volkswagen, Starbucks nebo Vodafone. 

Euroventures

Investice do cestovatelského startupu Daytrip

Náš tým se jako právní poradce investorů zapojil do investičního kola série A, ve kterém český cestovatelský startup Daytrip získal nový kapitál v celkové výši 6,14 milionů euro. Daytrip je globální platforma, která v 85 zemích světa nabízí turistům soukromou dopravu s lokálními řidiči přímo v místě, které lidé navštíví.

Partner kanceláře Václav Audes spolu s advokátem Josefem Bouchalem zajišťovali komplexní právní služby související s investicí do společnosti Daytrip pro budapešťský fond Euroventures, který investiční kolo vedl a do cestovatelské platformy spolu s dalšími investory J&T Ventures, Nation 1 VC a Pale Fire Capital vložil svá aktiva.

ATMOS VENTURES, LIGHTHOUSE VENTURES A TERA VENTURES

Poradenství pro venture kapitálové fondy při investici do logistického fintechu

Partner Václav Audes a advokát Jan Krejčí se účastnili jako právní poradci venture kapitálových fondů Atmos Ventures, Lighthouse Ventures a Tera Ventures investičního kola do logistického fintechu 4Trans. Ten zároveň zaujal i soukromé investory ze Silicon Valley, a míří tak na pozici lídra v oblasti financování podniků v logistice.

4Trans zajišťuje financování malých a středních firem v oboru logistiky, které se často potýkají s nedostatečným přístupem k financím kvůli dlouhé splatnosti faktur. To 4Trans řeší faktoringem, tedy okamžitým proplacením vystavených faktur, ověřením platební morálky odběratelů a nabídkou dalších finančních produktů.

PWC

Prodej divize Global Mobility Tax and Immigration Services společnosti PwC

Podíleli jsme se na významné mezinárodní poradenské transakci – prodeji divize Global Mobility Tax and Immigration Services společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC) fondům spojeným se společností Clayton, Dubilier & Rice. V důsledku akvizice vznikla společnost Vialto Partners, přední nezávislý poskytovatel služeb podporujících přeshraniční mobilitu zaměstnanců.

Ve spolupráci s Linklaters LLP se sídlem v Londýně poskytli naši specialisté na fúze a akvizice – partner Jan Koval a vedoucí advokátka Silvie Király – komplexní právní služby společnosti PwC v souvislosti s transakcí v České republice, a to včetně souvisejících daňových a pracovněprávních aspektů.

ZFP INVESTMENTS 

Poradenstvo pri jednej z najväčších realitných transakcií na kancelárskom trhu v SR

Náš tím poskytol právne poradenstvo kupujúcemu, českej spoločnosti ZFP Investments, pri nadobudnutí projektu Blumental Offices do svojho realitného fondu. Administratívny objekt, ktorý sa nachádza v Bratislave na hranici Starého mesta a ponúka 21 597 štvorcových metrov prenajímateľnej plochy, odkúpila spoločnosť ZFP Investments od slovenskej developerskej skupiny CORWIN.

Za našu kanceláriu poskytli právne poradenstvo kupujúcemu partneri Lukáš Syrový, Ondřej Majer a advokát Peter Košecký.

Tento rok ide o jednu z najväčších transakcií na kancelárskom trhu v slovenskej metropole. K devízam projektu patrí vysoká úroveň ekologickej certifikácie LEED Gold. Ide o jednu z najekologickejších budov na Slovensku. 

CENTENE CORPORATION

Predaj poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v Španielsku, Česku aj na Slovensku

Naši odborníci sa zapojili do významnej medzinárodnej transakcie v oblasti zdravotníckych služieb. Právny tím pre oblasť fúzií a akvizícií zaisťoval poradenstvo pre Centene Corporation pri predaji spoločnosti Ribera Salud, poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v Španielsku, ktorý prevádzkuje nemocnice a poskytuje ďalšie zdravotnícke služby, vrátane dcérskej spoločnosti Pro Diagnostics Group (PDG), ktorá vlastní zdravotnícke zariadenia poskytujúce rádiologické a iné služby na Slovensku a v Českej republike. 

Na transakcii sa podieľal tím bratislavskej kancelárie pod vedením partnera Václava Audesa, counsel Petry Čorby Stark a advokátky Ivany Gajdošovej.

ORLEN UNIPETROL

Schválenie koncentrácie spoločností ORLEN Unipetrol a OLIVA Group

Rafinérskej a petrochemickej spoločnosti ORLEN Unipetrol sme poskytli komplexné súťažno-právne poradenstvo pri zastupovaní pred PMÚ (Protimonopolný úrad SR). PMÚ po detailnej analýze lokálnych trhov schválil nadobudnutie kontroly ORLEN Unipetrol nad čerpacími stanicami OLIVA bez ďalších podmienok. 

Zastupovanie spoločnosti mali na starosti naši súťažní špecialisti, partnerka Lenka Gachová a právny expert Dušan Valent. ORLEN Unipetrol po tejto transakcii rozšíri svoje aktivity na Slovensku, konkrétne spolu o 39 čerpacích staníc (existujúcich a budovaných). 

Zavřít
Vidíme ženy růst
Úvodní slovo
Pro bono
Rodinné právo
ROZHOVOR
Internet of vehicles
Co je u nás nového?
O nás