KANCELÁŘ HAVEL & PARTNERS VE FRANKFURTU, BRÁNA DO SVĚTOVÉHO BYZNYSU

Obsah

Kancelář HAVEL & PARTNERS ve Frankfurtu,
brána do světového byznysu

V květnu jsme jako první advokátní kancelář z CEE regionu otevřeli přímé zastoupení HAVEL & PARTNERS v německém Frankfurtu nad Mohanem, který je bránou pro mezinárodní byznys. Prohlubujeme tak dál náš výjimečný mezinárodní dosah a spolupráci s klienty a obchodními partnery v zahraničí.

Kancelář HAVEL & PARTNERS ve Frankfurtu se zaměřuje na podporu zahraničních klientů směřujících do regionu střední a východní Evropy a zároveň klientů z Česka a Slovenska, kteří chtějí expandovat dále do zahraničí. Náš tým ve Frankfurtu poskytuje poradenství ohledně českých a slovenských právních aspektů korporátních a finančních transakcí s mezinárodním prvkem a dále strategické poradenství pro německý trh a trhy regionu střední Evropy.

„Se zdejšími advokátními kancelářemi si nekonkurujeme, chceme naopak prohloubit kooperaci s místními partnery a kancelářemi v Německu. Řada zdejších subjektů, místních i mezinárodních, má zájem se střední a východní Evropou dlouhodobě spolupracovat. Dále máme rostoucí počet českých a slovenských klientů, kteří chtějí v Německu či jinde na Západě aktivně podnikat. Otevřením naší německé kanceláře tedy ještě zlepšíme naši stávající infrastrukturu pro naše klienty a obchodní partnery a umožníme jim lepší spolupráci,“ doplňuje řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

Silný tým pro německy hovořící klienty

Tým ve Frankfurtu vede partner Philip Smitka, který má rozsáhlou 24letou praxi v oblasti práva na německém a českém právním trhu a 18 let působil v jedné z největších německých advokátních kanceláří Noerr, z toho 7 let jako partner v Praze. Před příchodem do naší kanceláře pracoval více než 5 let jako partner v mezinárodní advokátní kanceláři Squire Patton Boggs ve Stuttgartu.

Ve frankfurtské kanceláři působí i další seniorní právník HAVEL & PARTNERS s rozsáhlými zkušenostmi – vedoucí advokát Josef Bouchal, který se specializuje zejména na oblasti fúzí a akvizic, private ekvity, venture kapitál, financování a alternativní fondy.

Vedle řídícího partnera Jaroslava Havla a partnera Philipa Smitky budou spolupráci s klienty zaštiťovat i další partneři Robert Nešpůrek, Jan Koval, Martin Peckl, Marek Lošan a kooperaci s klienty na Slovensku bude mít na starosti partner Štěpán Štarha.

V HAVEL & PARTNERS máme k dispozici 25členný tým, včetně 7 partnerů, specializovaný na německy hovořící klienty, který patří k největším v České republice a na Slovensku. Pracujeme pro cca 500 klientů z německy hovořících zemí. K nim se řadí největší a nejvýznamnější společnosti z německy hovořících zemí, a to ze všech sektorů podnikání.

Na cestě za mezinárodním úspěchem
Právní poradenství bez hranic

Nabízíme klientům nejkomplexnější mezinárodní podporu dostupnou pro české a slovenské advokátní kanceláře. Díky jedinečné znalosti právního a podnikatelského prostředí, komplexním službám a unikátnímu mezinárodnímu dosahu jsme schopni realizovat a řídit přeshraniční transakce a projekty kdekoli po celém světě. Díky ONE FAMILY OFFICE, novému multi family office, který vznikl ve spolupráci s HAVEL & PARTNERS, dáváme naší mezinárodní podpoře nový a ještě globálnější rozměr.

Za hranice

Dlouhodobě udržujeme nejvyšší mezinárodní standardy kvality poskytovaných služeb. K právním záležitostem našich klientů přistupujeme flexibilně, kreativně a přinášíme obchodně orientovaná řešení. Zajišťujeme právní a daňové poradenství ve 12 jazycích. Až 70 % případů, na kterých se poradensky podílíme, obsahuje mezinárodní prvek. Klientům jsme asistovali ve více než 110 zemích světa.

Úzce spolupracujeme s předními tuzemskými i mezinárodními právnickými firmami v Evropě, Asii, Severní Americe, Africe i Austrálii a díky tomu mají naši klienti přístup k mezinárodním i lokálním znalostem a odbornosti prostřednictvím více než 90 tisíc právníků v přibližně 160 zemích světa.

Kolem světa

Naše praxe v oblasti fúzí a akvizic dalece přesahuje střední a východní Evropu. Díky rozsáhlému týmu 80 transakčních specialistů HAVEL & PARTNERS včetně 17 partnerů, nadstandardní jazykové vybavenosti, výjimečnému know-how a široké síti mezinárodních kontaktů, kterou budujeme již dvě desítky let, nabízíme komplexní podporu firmám a podnikatelům, kteří míří do zahraničí, a zároveň jsme dlouhodobým strategickým partnerem pro mezinárodní klienty, kteří rozšiřují svůj byznys do Česka a na Slovensko.

V Rakousku jsme nedávno poskytovali poradenství přednímu českému výrobci ochranných oděvů a obuvi pro záchranáře při akvizici společnosti stejného zaměření. V Norsku jsme pro investiční fond řešili akvizici výrobce vodíkového pohonu v oblasti lodní dopravy. Ve Švédsku jsme přednímu světovému výrobci zbraní pomáhali s akvizicí výrobce optiky pro ruční zbraně. Evropskému výrobci ocelových trubek ze Slovenska jsme pomohli s akvizicí konkurentů v Maďarsku a ve Španělsku. V Itálii jsme českému výrobci výhybkových konstrukcí asistovali při prodeji části závodu v rámci reorganizace italské dceřiné společnosti.

A klientům pomáháme i za hranicemi Evropy. Při akvizicích podílů v konkurenčních společnostech jsme asistovali tuzemskému výrobci v oblasti elektronové mikroskopie nejen v Německu, ale i v Arizoně v USA. V Kazachstánu jsme řešili joint venture strukturu, která zde klientovi umožnila vstoupit na trh sportovních sázek. S nastavováním joint venture struktur máme zkušenosti i v Saúdské Arábii a Ománu nebo v Číně.

Po světě s multi family office

Díky struktuře ONE FAMILY OFFICE (OFO), jsme naše možnosti mezinárodní spolupráce ještě víc rozšířili. Při sestavování investičního týmu OFO byla klíčovým zájmem diverzifikace majetku ve spolupráci s elitními finančními odborníky v klíčových světových finančních centrech jako jsou New York, Silicon Valley, Londýn, Frankfurt, Curych, Vídeň, či Dubaj, Singapur a Hongkong.

Většina kolegů z investičního týmu v minulosti pracovala v mezinárodním prostředí v institucích jako jsou Goldman Sachs, J.P. Morgan, Credit Suisse, Erste. S hlubokými znalostmi evropského i světového trhu tak ONE FAMILY OFFICE zastřešuje potřeby s globálním dosahem pomocí lokální expertizy.

ONE FAMILY OFFICE mezinárodně investuje a plánuje investovat do akcií, dluhopisů, a jiných veřejně obchodovatelných cenných papírů, fondů a ETF, ale i do předních hedgeových fondů, private ekvity fondů, venture kapitálových fondů či nemovitostních a infrastrukturních fondů, zejména pak v USA. Multi family office vstupuje i do individuálních privátních transakcí nebo investic v oblasti venture kapitálu, growth ekvity a IPO na zahraničních burzách nebo do individuálních tzv. trofejních nemovitostí.

Proč investovat globálně?

V posledních letech se zásadně změnila ekonomická mapa světa. Zejména v ČR a SR, ale i Německu, na kterém jsme kriticky závislí, se postupně zhoršuje ekonomická a politická situace. USA, Indie, SAE – zejména Dubaj, ale i země Latinské Ameriky (jako např. Mexiko, Brazílie) či Indonésie, Vietnam – jsou atraktivnější pro investory díky velikosti trhu, menší míře regulace, mladší populaci a jejímu vyššímu pracovnímu nasazení.

„Globální investování a mezinárodní mobilita majetku a bonitních osob jsou hlavními důvody, proč vznikl ONE FAMILY OFFICE. Zahraniční investoři k nám nepřicházejí a někteří postupně mizí. Peníze ve veřejných rozpočtech ubývají, logicky brzy přijde prudký růst zdanění bohatých. Peníze zde vydělané podnikáním a řádně zdaněné bude proto multi family office v zásadním rozsahu alokovat do zajímavých aktiv v zemích, které mají lepší ekonomické vyhlídky,“ říká Jaroslav Havel.

ONE FAMILY OFFICE proto aktivně vyhledává investiční příležitosti na globálním trhu. Preferuje nejúspěšnější investiční instituce s vynikající historií na trzích zejména v USA, ale i v Indii, v dalších vybraných asijských zemích anebo v Latinské Americe. Soustředí se na PE fondy, které dlouhodobě přináší výnosy okolo 20 % p. a. při poměrně vysoké jistotě. Spolu s partnery investuje do málo dostupných fondů, kde je potřeba min. kapitál 10–25 mil. USD na investici. Jedná se o příležitosti, kterým věří i investorská esa – W. Buffett, K. Griffin či B. Ackman.

Blíž Západu a světu

ONE FAMILY OFFICE se také prostřednictvím přímého zastoupení HAVEL & PARTNERS ve Frankfurtu nad Mohanem ještě více přibližuje zahraničním obchodním partnerům, globálním private ekvity a venture kapitálovým fondům, investičním a privátním bankám, family officům či dalším stakeholderům.

Díky zdejšímu zastoupení prostřednictvím přítomnosti Josefa Bouchala zde multi family office podpoří spolupráci s obchodními partnery OFO z Česka a Slovenska, kteří vyhledávají koinvestiční příležitosti na globálním trhu a mají zájem diverzifikovat své portfolio směrem na Západ. Zároveň přítomností ve Frankfurtu OFO zintenzivní kooperaci s mezinárodními fondy a zahraničními obchodními partnery, kteří naopak hledají příležitosti a koinvestice v Česku a na Slovensku.

ONE FAMILY OFFICE taktéž úzce spolupracuje s mezinárodními investičními bankami, zejména s nejvýznamnějšími švýcarskými, rakouskými a lichtenštejnskými privátními bankami. Zároveň má díky svému unikátnímu složení a provázanosti s největšími právnickými firmami ve střední Evropě možnost úzce spolupracovat s vybranými single family officy a multi family officy v ČR a nyní i v Německu, ale i v SR, Rakousku, Švýcarsku, severní Itálii, Spojených státech amerických či Dubaji.

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
Flexibilní financování startupů
Dokud nás smrt nerozdělí
ROZHOVOR
Komentář
Co je u nás nového?
O nás