Součástí firemní filozofie HAVEL & PARTNERS je koinvestovat s klienty a dále podporovat jejich projekty, pokud se naskytne vhodná příležitost. Prostřednictvím společnosti zřízené pro účely správy našeho soukromého kapitálu vydělaného za léta působení v advokacii společníci naší kanceláře a ONE FAMILY OFFICE investují do řady projektů a fondů z různých perspektivních oblastí, včetně zemědělství či nástupnictví. V minulosti jsme investovali také do několika private ekvity a zejména venture kapitálových fondů, díky čemuž se nepřímo podílíme na podpoře růstu a rozvoje více než stovky firem, včetně startupů, a to v České republice, na Slovensku i v zahraničí.

ADAX – PODFOND FIREMNÍHO NÁSTUPNICTVÍ SICAV A.S.
ADAX je českým private ekvity fondem, který spojuje expertizu členů Regionální hospodářské komory a skupiny HAVEL & PARTNERS s investičními a řídícími zkušenostmi vedení fondu. Díky silné pozici akcionářů má fond zajištěný unikátní přístup k neveřejným nabídkám, bohaté síti kontaktů a k těm nejlepším profesionálům na trhu.
Za uplynulý hospodářský rok (1. 4. 2023 ─ 31. 3. 2024) dosáhl Adax fond firemního nástupnictví zhodnocení 15,45 % u třídy A (od 1 mil. CZK). U třídy C, která byla poprvé emitována 1. 1. 2024, dosáhl zhodnocení hodnoty 22,41 % (tato třída je určena investorům od 10 mil. CZK). Fond buduje sektorově diverzifikované portfolio českých a slovenských firem, kterým poskytuje nejen investice a know-how, ale také globální obchodní příležitosti.
Strategií ADAX Fondu firemního nástupnictví je identifikace, akvizice a rozvoj malých a středně velkých ziskových společností, které čelí výzvě nástupnictví. Fond se zaměřuje na odkup firem od stávajících majitelů, kteří do fondu zároveň sami reinvestují až 25 % kupní ceny a nadále se podílejí na chodu firmy.
Adax se aktivně podílí na modernizaci a expanzi investovaných společností, s cílem zajistit jejich dlouhodobou prosperitu a konkurenceschopnost. Strategie zahrnuje také řešení specifických výzev, jako jsou optimalizace struktury, rozvoj nových obchodních kanálů nebo inovace produktů a služeb.
VERDI APEX PODFOND | VERDI SICAV A.S. 
Fond Verdi Apex investuje do předních mezinárodních hedge fondů, a nabízí tak jedinečný přístup do světa alternativních investic. Aktivně řízené hedge fondy využívají pokročilejší strategie pro obchodování a obvykle dosahují nadstandardního zhodnocení i v dobách, kdy se kapitálovým trhům nedaří.
Strategie fondu Verdi Apex je vhodně namixována tak, aby využívala vysoké výkonnosti některých typů hedge fondů a zároveň tlumila jejich volatilitu pomocí investic do kreditních fondů. Vybírané fondy mají jednak minimální korelaci mezi sebou, ale zejména pak prakticky nulovou až zápornou korelaci s akciovými trhy. Fond byl založen v březnu 2024 a cílí na výnos 12 % p. a.
VERDI PODFOND FAREM | VERDI SICAV A.S. 
Verdi fond farem je první fond na českém trhu umožňující kvalifikovaným investorům investovat do farem a zemědělské prvovýroby. Zemědělství je stabilní sektor, který nekoreluje s hospodářským cyklem a daří se mu i v době krize a vysoké inflace. Unikátnost fondu tkví v tom, že neinvestuje pouze do zemědělské půdy, ale zejména do farem na našem území s cílem jejich modernizace a dalšího rozvoje. 
Ve druhém roce fungování si fond připsal zhodnocení přes 13 % a od založení tak klientům přinesl výnos přes 15 % p. a. Věříme, že zemědělství se stává opět trendovou oblastí, a to nejen díky většímu akcentu na lokálnost zemědělské výroby, ale i kvůli vlivu covidu, války a narušení dodavatelských řetězců. Klíčovou potřebou v tomto segmentu je v současnosti i řešení nástupnictví.
ILAVSKA VUILLERMOZ SCA SICAV RAIF
ILAVSKA VUILLERMOZ SCA SICAV RAIF je alternativní investiční firma lokalizovaná v Lucembursku a nově i v České republice, soustředící se na venture kapitálové investice v oblasti FinTechových a ClimateTechových startupů. Svým investorům zatím vydělala 25% net profit margin.
Založená byla v roce 2019 a k dnešnímu dni současné portfolio IVC zahrnuje 20 společností se čtyřmi jednorožci a již dva úspěšné exity. Investují a spolupracují se silnými manažerskými týmy z celé západní Evropy.