důvěryhodný a silný partner s vynikajícím renomé

Obsah

Úvodní slovo

Vážení klienti a obchodní přátelé,

naší významnou konkurenční výhodou je to, že vedle špičkového právního a daňového poradenství dokážeme vést naše klienty byznysem tak, aby získali náskok před konkurencí. I tentokrát Vám proto na stránkách našeho H&P magazínu přinášíme spoustu zajímavých článků, informací, analýz či rozhovorů, které mohou být inspirací pro Vás i Vaše podnikání. Většina z nich se týká nejvíce progresivních oblastí či nejčastěji skloňovaných témat současnosti, jako jsou digitalizace, regulatorika či například krize na nemovitostním trhu.

Svět se mění a přichází nová ekonomika, svou roli v tom hrají i závazky států a vlád v oblasti boje proti klimatické změně či vlivy v oblasti sociální zodpovědnosti, které zásadně doléhají i na firmy. ESG začíná být jednou z nejčastěji používaných zkratek v byznysu. Dnes je přechod na udržitelné fungování významnou výhodou v podnikání, do budoucna bude mnohdy dokonce nutností. Proč je právě udržitelnost výjimečnou příležitostí pro ty, kteří chtějí být úspěšní, vysvětlují kolegové, odborníci na udržitelné firemní strategie.

V průběhu našeho dvacetiletého působení na advokátním trhu jsme si v praxi opakovaně ověřili, že vést špičkovou firmu zdaleka neznamená jen sklízet úspěchy. I renomovaná firma musí umět čelit a odolávat různým nástrahám pramenícím někdy třeba jen ze závisti. Tomu, jak předcházet krizovým situacím či jak najít efektivní řešení, když na krizi skutečně dojde, jsme věnovali hned několik textů.

Tematické články jsme doplnili o přehled nejvýznamnějších transakcí s naší účastí, aktuálních ocenění a dalších aktivit kanceláře, včetně souhrnu našich pro bono aktivit. Seznámíme Vás také blíže s naší ekonomickou stabilitou a budováním renomé naší značky, tedy s atributy, které dávají naší kanceláři punc mimořádné důvěryhodnosti, podle níž si nás vybírají špičkové firmy pro další spolupráci.

Potvrzením našeho jedinečného postavení na právním trhu je i naše absolutní vítězství v soutěži Právnická firma roku 2021 v Česku. Získali jsme hlavní cenu pro domácí kancelář i ocenění za nejlepší klientské služby, a navíc jsme zvítězili i v kategoriích Fúze a akvizice, Telekomunikace a média a Zdravotnické právo. To jsou historicky nejlepší výsledky, které spolu s opakovaným vítězstvím v prestižním globálním žebříčku Chambers Europe Awards potvrzují naši dlouhodobou pozici lídra advokátního trhu ve střední Evropě. Zároveň jsme také dlouhodobě nejžádanějším zaměstnavatelem a nejprestižnější značkou v oboru právních služeb.

Rád bych proto poděkoval všem kolegům, kteří svou pílí, loajalitou a pracovním nasazením přispěli k tomuto mimořádnému úspěchu. A obrovský dík patří i Vám, našim klientům a obchodním partnerům, protože Vaše důvěra je pro nás hnacím motorem a závazkem být neustále o krok napřed.

Kdo na sobě přestane pracovat, zůstane zapomenut v pozadí. Znalosti, dovednosti a kontakty, které včera stačily na úspěch, budou zítra pouhým průměrem. My v HAVEL & PARTNERS máme ale obrovskou vůli a touhu neustále se posouvat dál a pouštět se do nových výzev. Věřím proto, že nás s Vámi i v budoucnu bude spojovat úspěch.

Přeji Vám užitečné a inspirativní čtení a těším se na další spolupráci.

Jaroslav Havel|řídící partner

Combined Shape
Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
E-sport
Jde o největší compliance změnu od implementace GDPR.
Jaroslav Havel:
Co může a nemůže správce daně při provedení místního šetření…
Co je u nás nového?
O nás