Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Akademie

UNIKÁTNÍ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT, PŘIDANÁ HODNOTA I SRDCOVÁ ZÁLEŽITOST

Aktuální témata
Různé úhly pohledu
Moderní výukové prostory
Široká nabídka služeb
Největší akademický tým na soukromé právo

Rozhovor s partnery kanceláře Veronikou Dvořákovou a Františkem Korbelem, kteří před 7 lety stáli u zrodu Akademie HAVEL & PARTNERS a dodnes ji mají na starosti


Jak byste zhodnotili 7 let činnosti Akademie?

František Korbel: Akademii jsme zakládali v době, kdy byl čerstvě účinný nový občanský zákoník, takže po odborných seminářích byla ze strany klientů velká poptávka. Trochu jsme měli obavy z toho, jak se bude rozvíjet, až tato vlna opadne, ale daří se nám semestr od semestru lépe. Věřím, že i do budoucna si udržíme takové renomé a klientům kanceláře bude naše know-how a odborný potenciál ku prospěchu.

Veronika Dvořáková: Akademie H&P se za dobu své existence velmi dobře etablovala a na advokátním trhu jde o zcela unikátní vzdělávací platformu. Pro nás s Františkem je to navíc srdcová záležitost.

Jsou semináře určené jen vašim klientům?

František Korbel: Naše semináře nejsou nijak uzavřené, ale je pravda, že je cílíme především na klienty kanceláře, kterým tím chceme poskytnout další přidanou hodnotu.

Veronika Dvořáková: Stejně tak je hojně využívají všichni naši kolegové včetně studentů, kteří mají každý pátek možnost prohlubovat svoje znalosti napříč všemi obory.

7 let s Akademií HAVEL & PARTNERS

240

seminářů

125

přednášejících

6 tis.

účastníků

Může se přihlásit třeba i konkurence? Nebojíte se o své know-how?

František Korbel: I kolegové z jiných advokátních kanceláří u nás mají dveře otevřené a o know-how opravdu žádné obavy nemáme. Naše semináře jsou sice praktické, ale trvají 3 hodiny a za tu dobu se podělíme jen o zlomek svých znalostí, které v dané oblasti máme.

Veronika Dvořáková: Nás naopak neustále narůstající zájem advokátů z jiných kanceláří velmi těší. Když se u vás vzdělává konkurence, svědčí to o špičkové kvalitě kurzů a o tom, že jste o krok napřed.

Jakým tématům se v Akademii věnujete nejvíce?

František Korbel: Semináře připravujeme na základě plánu legislativních novinek, průzkumu aktuálních trendů práva, poptávky našich klientů a jejich potřeb. V poslední době například hodně narůstá poptávka po tématech elektronizace a digitalizace a tam máme opravdu co nabídnout. Máme na tuto oblast největší specializovaný tým v České republice a na Slovensku a podíleli jsme se na sepisu posledních dvou Zákonů roku – zákona o právu na digitální služby a o bankovní identitě.

Veronika Dvořáková: Prostor dáváme i tématům s přesahem do byznysu, marketingu, managementu či věcných specializací, třeba oblasti ICT. A pokud někdo projeví zájem o seminář takzvaně šitý na míru, není pro nás problém jej připravit. Nabízíme i možnost individuálních konzultací či vypracování nezávislých expertiz našimi akademiky.

Jak se zájmem o vzdělávání a provozem Akademie zahýbala pandemie?

Veronika Dvořáková: Dokázali jsme rychle zareagovat a přenést Akademii v plně profesionální kvalitě do online prostředí, což zájem o naše semináře ještě asi o 30 procent zvýšilo, protože se jich můžou zúčastnit lidé v podstatě odkudkoli a kdykoli (dostávají od nás videozáznam semináře i podcast) a nenarážíme na omezenou kapacitu.

František Korbel:
V tomto směru přinesla pandemie pozitivní trend a online forma kurzů už zůstane součástí naší nabídky. Přesto se moc těšíme, že se snad brzy zase začneme na seminářích potkávat i osobně.