Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Úvodní slovo

Vážení klienti a obchodní přátelé,

HAVEL & PARTNERS slaví 20 let od založení a tomuto výročí věnujeme i speciální vydání našeho H&P magazínu. Rádi bychom s Vámi sdíleli naše vzpomínky a hodnoty, připomněli pilíře našeho úspěchu, podělili se o další plány a poděkovali Vám za přízeň.

Když jsme 1. 6. 2001 v pěti lidech kancelář zakládali, byli jsme odhodlaní vybudovat v Česku špičkovou právnickou firmu podle mezinárodního modelu, která by nabízela komplexní právní servis. Byli jsme ambiciózním start-upem a nenapadlo nás ani ve snu, že za 20 let budeme největší advokátní kanceláří ve střední Evropě s 2,5 tisíci klienty a miliardovým obratem. Na to, že to ale především na začátku nebylo jednoduché, jsme si v rozhovoru zavzpomínali s Robertem Nešpůrkem a Markem Vojáčkem, dalšími dvěma zakladateli, kteří v kanceláři dál aktivně působí. Dočtete se třeba, jak jsme v počátcích tvrdě dřeli, abychom nenaplnili předpovědi okolí, že naše vize skončí jen u zakládání s.r.óček.

Za to, že jsme tyto předpovědi zdaleka překonali a dokázali jsme vybudovat světově uznávanou firmu, vděčíme především naší schopnosti okamžitě reagovat na potřeby trhu i klientů. V posledních 20 letech zažily ekonomika i celá společnost dynamické změny, které jsme vždy vnímali jako příležitost a obratem jsme se jim přizpůsobili.

Dynamiku prvních 20 let nového tisíciletí shrnujeme v magazínu zejména ve třech oblastech, které byly a jsou pro kancelář klíčové. Přečíst si můžete o turbulentních změnách v oblasti nemovitostí, ale také o private equity a venture kapitálu, jež zásadně přispívají k ekonomickému růstu celého regionu střední a východní Evropy. Popisujeme rovněž, jak ekonomický vývoj proměnil ochranu a správu privátního majetku.

Jedním z dalších pilířů našeho úspěchu se stal i náš mimořádný vztah s klienty, kteří nám svěřují své byznysové i privátní záležitosti. Nenabízíme jim jen poradenství, zakládáme si na budování dlouhodobých strategických partnerství. Klientům poskytujeme trvalou přidanou hodnotu a aktivně se podílíme na rozvoji jejich podnikání. Jsme hrdí, že mezi ně patří ty nejúspěšnější firmy napříč všemi odvětvími, od kterých se zároveň i my máme co učit, protože rovněž dosáhly světového úspěchu. Přinášíme Vám inspirativní příběhy našich dlouhodobých strategických partnerů, se kterými v duchu našeho motta „Úspěch spojuje“ společně rosteme již řadu let.  

Úspěšná firma, to jsou především výjimeční lidé, kteří v ní pracují. A právě špičkový tým je dalším základem příběhu naší kanceláře. Některé z nás si můžete prohlédnout na titulní straně, někteří Vás provedou časovou osou uprostřed magazínu. Poděkování ale patří všem kolegyním a kolegům, kteří se dennodenně podílejí na tom, že HAVEL & PARTNERS je dnes nejúspěšnější tuzemskou kanceláří, která opakovaně získala prestižní globální ocenění Chambers Europe Awards a znovu obdržela také cenu za výjimečnou značku i nejlepšího zaměstnavatele.

Jsme navíc stále „ve střehu“ a chceme dál pracovat na tom, abychom se neustále posouvali dál – přesně v souladu s myšlenkou knihy Jima Collinse „Firmy, které se rozhodly být skvělé“, jejíž obsah Vám na stránkách magazínu také přiblížíme. Autor v ní píše, že ti nejlepší nemají jen více štěstí, ale především vědí, jak se šťastnými událostmi efektivně naložit.  

Přeji Vám nejen inspirativní čtení a dostatek šťastných událostí, ale také energii a odhodlání v boji se všemi méně příznivými okolnostmi, které nám především poslední měsíce přináší.

Jménem všech kolegů Vám zároveň děkuji, že nám již 20 let pomáháte psát náš úspěšný příběh, a těším se na jeho pokračování.

Jaroslav Havel|řídící partner

Combined Shape