Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Pro bono

Patříme mezi nejlepší kanceláře v oblasti pro bono v celé Evropě!

V rámci nejprestižnějšího globálního ratingu Chambers Europe Awards 2021 jsme nejen obhájili ocenění pro nejlepší advokátní kancelář v ČR, ale dostali jsme se také do žebříčku 10 nejlepších evropských kanceláří v oblasti pro bono. Přispěl k tomu především náš rozsáhlý pro bono program v době pandemie.

Pomáháme smíchuplně

To, že smích léčí a pomáhá, jsme si v době pandemie vyzkoušeli skoro všichni. Právě proto je smích nejvíc potřeba tam, kde se ho často nedostává. Již tradičně a určitě ne naposledy jsme proto podpořili organizaci Zdravotní klaun, která pomáhá v nemocnicích, hospicích a domovech pro seniory šířit dobrou náladu. Přidejte se k nám a pomozte „červeným nosům“, aby rozzářily den nemocným dětem, seniorům i všem dalším, kteří to nejvíc potřebují!

Nelež!

Každý má právo na svůj názor. Ale nikdo nemá právo vydávat své názory za fakta. HAVEL & PARTNERS podporuje iniciativu NELEŽ a neinzeruje na dezinformačních webech. Sami pracujeme s informacemi velmi zodpovědně a profesionálně a uvědomujeme si také, jak mohou být neověřené a nepravdivé informace naopak nebezpečné. Stavíme se proto spolu s NELEŽ za pravdu proti dezinformacím.

Plešouni

Rakovina je obrovský strašák. A co teprve, když je diagnostikována dítěti. Naše kancelář pravidelně přispívá Nadačnímu fondu Krtek, který se léčbou onkologicky nemocných dětí zabývá. Teď jsme částkou 50 tisíc podpořili také vznik animovaného seriálu Plešouni, který chce co nejpřívětivější hravou formou zbavit děti strachu a informovat je i jejich rodiče, co se při léčbě bude dít. Třináct dílů plných důležitých informací jim poskytne podporu, fakta i naději a provede je něčím, co si dosud ani neuměli představit. Projekt získal záštitu Evropské společnosti pro dětskou onkologii i Americké onkologické společnosti.

Důležitá prevence

V naší kanceláři bývalo dobrým zvykem pořádat každoročně charitativní snídani a výtěžek věnovat vybrané neziskové organizaci. A protože tradice se mají dodržovat, uspořádali jsme navzdory pandemii virtuální snídani s Kateřinou Vackovou. Kateřina je mladá lékařka, ambasadorka OSN a TEDx speaker patřící do prestižního žebříčku Forbes 30 pod 30. Hlavně je to ale zakladatelka neziskovky Loono, kde vede tým 150 lékařů a studentů medicíny, kteří se věnují prevenci onkologických a kardiovaskulárních onemocnění a dalších civilizačních chorob. Než jsme posnídali, vybrali jsme pro Loono přes 50 tisíc korun.

400 tis. kč

20 × 20

V souvislosti s naším dvacetiletým výročím jsme se rozhodli nad rámec naší pro bono pomoci věnovat za každý rok 20 tisíc korun, tedy celkem 400 tisíc korun, na dobročinné účely a rozdělit je mezi vybrané neziskovky. O tom, komu a v jakém rozsahu peníze darujeme, rozhodnou hlasováním všichni naši zaměstnanci a spolupracovníci.