VÝZVY, rizika I PŘÍLEŽITOSTI. PŘIPRAVTE SE NA NOVOU REALITU.

Obsah

Aktuality

HAVEL & PARTNERS znovu obhájila nejprestižnější globální ocenění Chambers Europe Awards

Britská ratingová agentura Chambers and Partners ve svém mezinárodním hodnocení právnických firem Chambers Europe Awards v roce 2022 znovu ocenila HAVEL & PARTNERS jako nejlepší advokátní kancelář v České republice. Ocenění získává kancelář již potřetí v řadě.

„Sérii vítězství HAVEL & PARTNERS jako české advokátní kanceláře roku třikrát po sobě žádná firma v žádné soutěžní kategorii nevyrovnala, což je důkazem mimořádného úspěchu této kanceláře v České republice,“ uvedla agentura Chambers and Partners.

„Ocenění si velmi vážíme, protože o něm rozhodují nejen kolegové z oboru a další advokátní kanceláře, ale především reference klientů. Děkuji jim proto za jejich důvěru a dlouhodobou spolupráci a věřím, že v ní budeme úspěšně pokračovat i dál. Velké poděkování patří i všem kolegům, kteří dennodenně pracují na tom, abychom si důvěru našich klientů udrželi,“ říká k vítězství Jaroslav Havel.

HAVEL & PARTNERS ocenená ako najlepšia medzinárodna a klientsky najobľúbenejšia advokátska kancelária na Slovensku, bodovala aj v oblasti práva hospodárskej súťaže

V rámci 10. ročníka súťaže Právnická firma roka na Slovensku HAVEL & PARTNERS získala hlavnú cenu v kategórii Medzinárodná advokátska kancelária a stala sa tretíkrát po sebe klientsky najobľúbenejšou kanceláriou. Náš tím získal aj prvenstvo v kategórii Hospodárska súťaž a v ďalších 12 odborných kategóriách sme sa umiestnili medzi najlepšie hodnotenými kanceláriami.

„Naša kancelária pôsobí na Slovensku a v Českej republike, ale naše úspechy a schopnosti ďaleko presahujú hranice týchto dvoch krajín. Hlavná cena v kategórii Medzinárodná advokátska kancelária potvrdzuje, že vďaka unikátnej znalosti právneho a podnikateľského prostredia a našej jedinečnej sieti kontaktov ako v regióne strednej a východnej Európy, tak mimo Európy, sme schopní realizovať a riadiť cezhraničné transakcie a projekty kdekoľvek na svete,“ uvádza k oceneniu Ondřej Majer, partner kancelárie spoluzodpovedný za vedenie slovenskej kancelárie.

Zákonem roku 2021 je nový stavební zákon, na němž se podílela HAVEL & PARTNERS

Ve 13. ročníku ankety Zákon roku vybrali v hlasování veřejnost a podnikatelé jako nejlepší legislativní předpis roku 2021 nový stavební zákon. Na jeho přípravě se podílel náš legislativní tým pod vedením partnera Františka Korbela. Je to již počtvrté v řadě, kdy v anketě uspěl zákon, jehož spoluautory byli právníci HAVEL & PARTNERS.

„Cílem bylo reformovat výkon státní správy a odstranit obrovskou míru složitosti při povolování staveb. Jsme přesvědčeni, že v tomto ohledu nový stavební zákon českému stavebnictví jednoznačně prospěje,“ říká František Korbel a doplňuje, „chceme být těmi, kteří pomáhají formovat právní řád a přispívají ke zlepšování kvality života i podmínek podnikání, proto se zapojujeme do přípravy potřebné legislativy či pomoci státu, městům, komorám a asociacím.“

Tržby kanceláře v roce 2021 opět rostly

V roce 2021 jsme zaznamenali opět rekordní hospodářské výsledky. Celkový obrat kanceláře HAVEL & PARTNERS meziročně stoupl o 7%, úspěšnější přitom bylo druhé pololetí, kdy růst tržeb dosáhl téměř 20%. Tržby za prodej právních a daňových služeb loni dosáhly 951 mil. Kč. Obrat celé skupiny, která zahrnuje také inkasní agenturu Cash Collectors a specializované služby daňového poradenství, přesáhl znovu miliardu korun.

„Potvrdili jsme naši silnou a mimořádně stabilní pozici na česko-slovenském právním trhu. Kancelář od svého založení neustále ekonomicky roste. Tento trend přitom nenarušily ani pokračující koronavirová krize či turbulentní vývoj ekonomiky. Na změny na trhu jsme dobře připraveni; máme precizní finanční řízení, dokážeme flexibilně reagovat na potřeby našich klientů a neustále rozvíjíme oblasti budoucnosti, jakými jsou například digitalizace a technologie, legislativa, regulatorika či ESG,“ komentuje ekonomickou kondici firmy Jaroslav Havel.

Jsme poosmé v řadě TOP Zaměstnavatelem

V anketě TOP Zaměstnavatelé se poosmé za sebou stáváme nejžádanějším zaměstnavatelem mezi advokátními kancelářemi v České republice. O nejlepších zaměstnavatelích rozhodovalo v anketě necelých 12 tisíc studentů z různých vysokoškolských fakult napříč Českem, kteří hodnotili firmy podle pracovního prostředí, možnosti profesního vzdělávání, společenské odpovědnosti či šance na budoucí vysoké příjmy.

„Těší mě, že nás studenti vnímají jako stabilní, silnou a důvěryhodnou firmu, která jim může nabídnout výjimečnou příležitost pro vstup do světa advokacie i jejich další kariérní rozvoj,“ komentuje úspěch personální ředitel Daniel Soukup. „Od počátku u nás mají mladí perspektivní profesionálové šanci využívat unikátní, léty budované firemní know-how a vedení zkušenějších kolegů, a často se tak záhy dostávají k mimořádně zajímavým případům,“ dodává.

Kancelář bodovala v žebříčku největších advokátních kanceláří magazínu Forbes

Nejen podle zahraničních ratingů, ale také podle prestižního magazínu Forbes Česko je HAVEL & PARTNERS nejúspěšnější kanceláří na českém trhu. Umístili jsme se na špici TOP 20 největších právních firem v České republice a jako jediná kancelář figurujeme také ve všech pěti vybraných právních kategoriích, které souvisí s byznysem.

Výběr redakce sestavovala podle ekonomických výsledků a zapojení do významných transakcí a případů v oblastech M&A, nemovitostí, telekomunikačního práva, bankovnictví a financí či soudních sporů a o našem úspěchu rozhodly také pozitivní reference našich klientů. Přehled největších právních firem a nejžádanějších právníků vydal v roce 2022 Forbes v Česku vůbec poprvé.

Hana Erbsová se stala Daňařkou roku

Naše kolegyně, advokátka Hana Erbsová, uspěla v prestižní soutěži Daňař & daňová firma roku. Odborníci z oblasti daní a daňového práva ji zvolili Daňařem roku 2021 v kategorii Správa daní.

„Velice si vážím toho, že Hanka patří právě do týmu HAVEL & PARTNERS, je totiž zkušenou odbornicí, která do kanceláře přinesla know-how z vrcholného orgánu daňové správy. Mnoho let působila jako metodička správy daní a vedoucí oddělení na Generálním finančním ředitelství. Zároveň má praxi z předních mezinárodních poradenských společností, takže její záběr a přínos pro nás i pro klienty je skutečně mimořádný,“ říká daňový partner David Krch.

Tradiční povyšování v HAVEL & PARTNERS – dva noví společníci, tři partneři a celkem 17 kariérních posunů

Pro kolegy, kteří dlouhodobě prokazují výbornou znalost práva či daní, mimořádné schopnosti při řešení potřeb našich klientů, a to i v kontextu jejich podnikání, mají vysoké pracovní nasazení a vynikající manažerské schopnosti, vytváříme v HAVEL & PARTNERS podmínky pro perspektivní kariérní růst. Na počátku roku povýšilo v kanceláři celkem 17 kolegů, z toho pět na partnerských pozicích.

Veronika Dvořáková a Ivan Rámeš společníky kanceláře

Veronika Dvořáková je marketingovou ředitelkou HAVEL & PARTNERS a v lednu 2022 se stala také ekvity partnerkou. Vedle marketingu, komunikace a obchodní podpory skupiny je zodpovědná rovněž za pro bono a CSR politiku kanceláře a řídí vzdělávací AKADEMII HAVEL & PARTNERS. Poskytuje poradenství nejvýznamnějším klientům v oblasti strategického marketingu, PR a public affairs. Jako ekvity partnerka bude mít na starosti posilování značky HAVEL & PARTNERS, jež patří k nejsilnějším na trhu, a také další rozvoj marketingu a PR aktivit, které jsou nedílnou součástí komplexní byznysové strategie celé skupiny.

Ivan Rámeš má 15letou praxi ve vrcholné advokacii a i on se stal společníkem na počátku roku. Je odborníkem na právo duševního vlastnictví a technologií. Zaměřuje se na komplexní nastavení IP strategie, a to jak v České republice, tak na Slovensku i v zahraničí. Specializuje se také na oblast e-commerce a poradenství začínajícím start-upům, ale rovněž větším společnostem a mezinárodním korporacím. Věnuje se IP poradenství investorům, investičním fondům či start-upům v oblasti venture kapitálu. Jako ekvity partner bude zodpovědný za další rozvoj skupiny specializované na nové technologie.

Partnery kanceláře Lenka Štiková Gachová, Michal Smrček a Josef Žaloudek

Na pozici partnerů od ledna povýšili hned tři kolegové. První z nich je Lenka Štiková Gachová, která je špičkovou odbornicí na právo hospodářské soutěže, včetně veřejné podpory, a oblast významné tržní síly. Pomáhá klientům v oblasti soutěžní compliance a zastupuje je také před českým Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže i Protimonopolným úradom Slovenskej Republiky a také před soudy ve všech oblastech soutěžního práva. Před příchodem do naší advokátní kanceláře pracovala osm let na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Partnerem kanceláře se stal také Michal Smrček, který se věnuje komplexnímu poradenství v oblasti regulace a soukromoprávních aspektů pojišťovnictví, penzijních společností, pojišťovacích zprostředkovatelů a leasingových společností, zastupování klientů před soudy či vyšetřování a compliance. Před nástupem do HAVEL & PARTNERS pracoval jako právník v několika významných pojišťovnách a penzijní společnosti a vedl právní oddělení a oddělení vyšetřování. Působil také v legislativní sekci České asociace pojišťoven (ČAP) a byl i předsedou Corporate governance komise a členem řady dalších komisí v pojišťovnách.

V lednu 2022 povýšil na pozici partnera také Josef Žaloudek. Jeho specializací je oblast korporátního daňového práva, mezinárodní zdanění, restrukturalizace a související aspekty civilního a komerčního práva. Má dlouholeté zkušenosti s poradenstvím pro významné domácí i zahraniční společnosti působící v oblastech informačních technologií, automobilového průmyslu, strojírenství, potravinářství atd. Před příchodem do naší advokátní kanceláře pracoval na ministerstvu financí a ve významné nadnárodní poradenské společnosti.

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
Jak se dá kyberzločinům nejlépe předcházet a co dělat, když už útočníci vaši firmu napadnou?
Slovensko je prvou krajinou v regióne strednej Európy s celonárodným zálohovaním jednorazových obalov
ROZHOVOR
Co je u nás nového?
O nás