VÝZVY, rizika I PŘÍLEŽITOSTI. PŘIPRAVTE SE NA NOVOU REALITU.

Obsah

Úvodní slovo

Vážení klienti a obchodní přátelé,

po dvou letech pandemie jsme všichni doufali, že svět se pomalu opět vrátí k normálu. Přišla ale válka na Ukrajině a ruská invaze, která je zásadním útokem na suverenitu svobodného státu a která otřásla demokratickými principy, na nichž stojí základy celé Evropy. Právě v této složité době čelíme bezprecedentním ekonomickým i geopolitickým vlivům, které mají nebývalý dopad na běžné životy lidí, ale také na byznys.

V takových těžkých chvílích vnímám jako mimořádně pozitivní příslib do budoucnosti to, že Češi i Slováci jednotně útok odsoudili a s velkým úsilím se zapojili do pomoci Ukrajině a lidem zasaženým tímto válečným konfliktem. Stejné odhodlání a jednotu projevili i všichni kolegové u nás v kanceláři. Stojíme za Ukrajinou; zapojili jsme se do pomoci finanční i materiální podporou lidí přímo zasažených konfliktem, včetně těch, kteří se proti této agresi jasně a veřejně vymezili v Rusku nebo v Bělorusku, a hrozí jim tak v těchto zemích bezprostřední nebezpečí. Zároveň svým odborným know-how pomáháme našim klientům zorientovat se v náročných podmínkách a vyrovnat se s riziky, která současná doba přináší.

Jako lídr advokátního trhu vnímáme také jako svou povinnost informovat naše partnery a klienty o všech aspektech, které mohou mít dopad na jejich podnikání. V souvislosti s konfliktem na Ukrajině se vyrojila řada hackerských útoků; kolegové z týmu pro technologické právo proto připravili návod, jak se jim dá nejlépe předcházet a co dělat, když už útočníci Vaši firmu napadnou.

Mnohé firmy od příštího roku čeká rovněž nová povinnost, a to zveřejňování nefinančního ESG reportu. Problematika udržitelnosti ve firmách je široká a stejně tak široká jsou i kritéria a data, která by měl takový report obsahovat. Proto jsme připravili článek, kde Vám poradíme, jak s reportingem začít a na co se zaměřit.

Toto vydání magazínu ale obsahuje i celou řadu dalších analýz, rozhovorů a článků na aktuální témata, jako jsou například investice do start-upů v oblasti venture kapitálu či zdanění kryptoměn. Dozvíte se také, jak mohou architektonické soutěže přispět ke vzniku kvalitních staveb a k rozvoji inovací v architektuře.

Snažíme se Vám tedy i v kontextu neočekávaných událostí, krizových situací a ekonomických turbulencí, které poslední měsíce a roky přinášejí, být nadále spolehlivým partnerem pro Vaše byznysové i privátní záležitosti a poskytovat Vám své know-how a špičkové poradenství s přidanou hodnotou. Velmi nás proto těší a je pro nás velkou motivací i do budoucna, že zpětná vazba na naše služby je od Vás klientů a obchodních partnerů dlouhodobě mimořádně pozitivní. Koneckonců i reference od Vás rozhodly o tom, že jsme už potřetí v řadě získali nejprestižnější oborové ocenění Chambers Europe Awards jako nejlepší advokátní kancelář v České republice a v soutěži Právnická firma roku na Slovensku jsme zvítězili jako nejlepší mezinárodní kancelář a obdrželi jsme i cenu za nejlepší klientské služby.

Děkujeme Vám proto za Vaši projevenou důvěru a dlouhodobou spolupráci. Věříme, že na ni úspěšně navážeme i v dalším období. A doufáme také, že nadcházející měsíce přinesou nám všem více důvodů k optimismu a naděje v lepší budoucnost.

Jan Koval | partner

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
Jak se dá kyberzločinům nejlépe předcházet a co dělat, když už útočníci vaši firmu napadnou?
Slovensko je prvou krajinou v regióne strednej Európy s celonárodným zálohovaním jednorazových obalov
ROZHOVOR
Co je u nás nového?
O nás