Držte krok se změnami – inovace, motivace a AI

Obsah

Pro bono

Posvítili jsme si na pomoc

Na hlavu čelovku, na nohy běžecké boty – v pražské Stromovce jsme v květnu svítili a běželi pro Světlušku. Do nočního běhu pro Nadační fond Českého rozhlasu se zapojilo 42 kolegů a kolegyň. Vyběhali tak příspěvek pro veřejnou sbírku Světlušky, ze které jdou peníze na přímou pomoc a služby pro těžce zrakově postižené.

Počítače a mobily na dobrou věc

Organizaci Člověk v tísni jsme darovali monitory a mobily, které se využijí na online výuku pro děti a mládež nebo pro ukrajinské uprchlíky. Do neziskové organizace ADRA International pak od nás šly další počítače a notebooky. Prostředky získané z jejich prodeje půjdou na podporu dobrovolnických aktivit – např. pomoci seniorům a seniorkám, dětem nebo lidem se zdravotním postižením.

Každá jiná a všechny krásné

V Praze, v Brně i Bratislavě to u nás na Mezinárodní den žen hrálo všemi barvami. Na aranžérském workshopu se sešla víc než stovka kolegyň, které si vyráběly samy pro sebe květinový dárek. O květiny a rady, jak aranžovat, se postarala Aranžérie, která pro nás workshop připravila. Podpořili jsme tak touto cestou podnik, který dělá radost nejen krásnými květinami, ale zároveň zaměstnává i lidi s epilepsií, seniory a pečující maminky.

Skoro 200 kilo pomoci

Už sedmým rokem vnášíme do našich šatníků myšlenku udržitelnosti módy a pořádáme v našich kancelářích charitativní sbírky oblečení a dalších věcí, které pak posíláme dál, aby se znovu využily pro dobrou věc. Celkem to bylo dohromady už 162 kilogramů oblečení. Spolupracujeme s obecně prospěšnou společností MOMENT ČR, která provozuje charitativní second handy. MOMENT vrací již používané věci do života, prodává je a výtěžek míří tam, kde je třeba – například pro Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., denní stacionář pro lidi s postižením Žebřík, Společnost pro ranou péči, Kola pro Afriku, CCBC (Czech Coalition for Biodiversity Conservation) nebo Save the Elephants!. Na Slovensku jsme k tomu ještě nasbírali dalších zhruba 30 kilogramů oblečení, které putovalo do Ekocharity.

Namazat a jedem

Jsme fanoušci bílé stopy – HAVEL & PARTNERS je partnerem Jizerské magistrály. V rámci našich pro bono služeb pomáháme s ideálním nastavením právních vztahů pro Jizerská o.p.s., která se s nadšením stará o údržbu téměř 200 km dlouhých běžeckých tras od Bedřichova a Jizerky přes Oldřichov v Hájích, Nové Město pod Smrkem, Desnou, Horní Polubný až po Martinské údolí v Kořenově. Klasika nebo skejty, krásná příroda a ideální podklad a hladká stopa… Když se k tomu přidá luxusní počasí, není nad čím váhat. Jizerky jsou jasná volba.

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
ROZHOVOR
Co je u nás nového?
O nás