Držte krok se změnami – inovace, motivace a AI

Obsah

PŘEHLED VYBRANÝCH TRANSAKCÍ S ÚČASTÍ
HAVEL & PARTNERS

ALBATROS MEDIA

Koupě podílu skupinou Albatros Media ve společnostech Yabyrinth a Elibro

Jako právní poradci se partner Jan Koval a senior advokáti Ivo Skolil a Josef Bouchal postarali pro nakladatelskou skupinu Albatros Media o zajištění majetkového vstupu do společnosti Yabyrinth, která provozuje e-shop s anglickou literaturou (enbook.cz) a hudebními i filmovými nosiči (endisc.cz) na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rumunsku; a  do společnosti Elibro, která se zaměřuje na výkup použitých knih (vykupujeme-online.cz), provozuje online antikvariát a obchod s audioknihami (audiovesmir.cz).

GEVORKYAN

IPO slovenskej high-tech spoločnosti Gevorkyan

Tím HAVEL & PARTNERS pomohol s prvým IPO slovenskej high-tech spoločnosti Gevorkyan, technologického lídra v oblasti práškovej metalurgie. Išlo hneď o najväčší doterajší IPO (prvotná verejná ponuka akcií) na trhu START Burzy cenných papierov Praha a historicky prvú slovenskú spoločnosť, ktorá financovala rozširovanie výroby úpisom akcií cez tento kapitálový trh. Spoločnosť v IPO upísala 727 mil. CZK (cca 30 mil. EUR). Išlo o unikátny prípad emisie akcií slovenskej spoločnosti na českom kapitálovom trhu. Poradenstvo poskytol česko-slovenský tím pod vedením partnera Jana Topinku, vedúceho advokáta Martina Stančíka a advokátky Kristíny Saktorovej.  IPO Gevrokyan sa tiež stalo slovenským private equity dealom roka v rámci CVCA&Slovca Awards 2023.

AGILITAS PRIVATE EQUITY

Akvizice dánské společnosti poskytující služby v oblasti ICT

Podíleli jsme se na mezinárodní transakci v oblasti informačních a komunikačních technologií ("ICT"), při níž jsme poskytli poradenství fondům, jimž radila společnost Agilitas Private Equity LLP, při vyčlenění podniku zabývajícího se outsourcingem IT infrastruktury ze skupiny NNIT v Dánsku. Společnost, která se nyní jmenuje Aeven, má zastoupení v ČR, Dánsku a na Filipínách. Agilitas je celoevropská private equity společnost působící na středním trhu. U transakce asistovali partner Jan Koval, vedoucí advokátka Silvie Király, senior advokátka Pavla Kaufmannová a daňová poradkyně Kateřina Havlínová.

ROHLÍK GROUP

Koupě konkurenčního německého obchodu s potravinami společností Rohlík

Naši specialisté na fúze a akvizice pomohli skupině Rohlík Group, která provozuje online obchod s potravinami a dalším zbožím v Česku i v zahraničí, dál rozšířit obchodní aktivity v Německu. Partner Václav Audes asistovali spolu se senior advokátem Josefem Bouchalem Rohlíku jako právní poradci při akvizici společnosti Bringmeister, která německým zákazníkům prodává potraviny a dováží nákupy až domů už přes 20 let. Rohlík koupil Bringmeister od investiční skupiny Rockaway. Transakce podléhala schválení německým antimonopolním úřadem.

BELL HELICOPTER TEXTRON

Poradenstvo súvisiace s predajom vrtuľníkov Ministerstvu vnútra SR

Komplexné právne poradenstvo významnej americkej spoločnosti Bell Helicopter Textron špecializujúcej sa na výrobu vrtuľníkov poskytli v súvislosti s napadnutím nezákonného postupu Ministerstva vnútra SR pri priamom nákupe dvoch vrtuľníkov formou priameho rokovacieho konania partner Ondřej Majer a vedúci advokát Ján Kapec. Súčasťou právneho poradenstva bolo aj úspešné použitie revíznych postupov, kedy ministerstvo ako verejný obstarávateľ bolo povinné predmetné obstarávania zrušiť, a úspešné získanie súdneho predbežného opatrenia zakazujúceho nákup vrtuľníkov od konkurenčného uchádzača.

B+N CZECH REPUBLIC FACILITY SERVICES

Akvizice společností evropským hráčem v oboru facility služeb

Pro B+N Czech Republic Facility Services ze skupiny B+N Referencia Zrt., která poskytuje komplexní facility služby celkem v pěti evropských zemích, jsme zajištovali právní poradenství při akvizici společností TESPRANET SERVICES a TESPRANET LANDSCAPING. U této transakce, která nadále posílila pozici skupiny B+N v oblasti facility služeb na evropském trhu, asistovali partner Jan Koval, counsel Robert Porubský, advokát Jan Krejčí a daňová poradkyně Kateřina Havlínová.

TURK ELEKTRONIK PARA

Poradenství pro turecký fond při koupi Twisto payments

Partner Jan Koval, vedoucí advokát Martin Stančík a senior advokát Josef Bouchal spolu s advokátem Martinem Rottem zajišťovali komplexní právní služby tureckému fondu TURK Elektronik Para při koupi Twisto payments, největší fin-tech společnosti v České republice, zaměřující se na online odložené platby a crowdfunding. Na straně prodejce byla australská společnost Zip.

ICM

Právne služby pre stavebnú spoločnosť v rámci projektu modernizácie slovenskej železnice

Pre významnú medzinárodnú stavebnú spoločnosť ICM zabezpečovali partner Štěpán Štarha a advokát Oliver Benda komplexné právne poradenstvo v súvislosti s projektom modernizácie úseku železničnej trate Devínska Nová Ves – štátna hranica s SR/ČR. A to od príprav projektu, cez zazmluvnenie subdodávateľov až po riešenie všetkých súvisiacich právnych otázok. Trať je súčasťou globálneho prepojenia paneurópskeho železničného koridoru.

WOOD & COMPANY

Poradenství při koupi menšinového podílu ve Footshopu a následném uvedení značky na pražské burze

Poskytli jsme komplexní právní poradenství investiční společnosti Wood & Company při koupi menšinového podílu maloobchodního prodejce streetwearové obuvi a oblečení Footshop i při následné fúzi s Wood SPAC One, prostřednictvím které značka Footshop vstoupila na pražskou burzu. Zajišťovali jsme veškeré M&A aspekty transakce i následné poradenství při uvedení společnosti na burzu. Za HAVEL & PARTNERS se na transakci podíleli partneři Jan Koval, Jaroslav Baier, Jan Topinka a Jiří Kunášek a také senior advokát Josef Bouchal.

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
ROZHOVOR
Co je u nás nového?
O nás