Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Accolade
Moderní fond, který myslí na udržitelnou budoucnost

Společnost Accolade poskytuje nájemcům světových značek z oblastí e-commerce, logistiky a lehké výroby prvotřídní infrastrukturu pro podnikání v Evropě. V České republice, Polsku, Německu, na Slovensku, ve Španělsku i Nizozemsku vlastní síť 39 industriálních parků, které splňují přísné podmínky udržitelného přístupu k životnímu prostředí. HAVEL & PARTNERS pojí s Accolade dlouhodobé strategické partnerství, a to již od vzniku skupiny v roce 2011.

„Těší mě, že jsme mohli být u zrodu Accolade. I díky naší práci a know-how se mohla česká skupina velice rychle rozrůst i na zahraniční trhy a stát se během pár let jedním z lídrů na trhu investování do moderní infrastruktury v Evropě. Když jste s nějakým byznysem opravdu od začátku, máte z jeho úspěchu ještě větší radost,“ říká řídící partner Jaroslav Havel.

„Dlouhodobá a kvalitní partnerství jsou doménou našeho byznysu, ať už jde o nájemce, investory nebo obchodní partnery, kteří nám celou naši historii pomáhají. HAVEL & PARTNERS je toho krásným příkladem,” oceňuje spolupráci Milan Kratina, spoluzakladatel a CEO Accolade.

Za deset let existence vytvořila skupina portfolio komerčních nemovitostí o rozloze 2,5 mil. m² v hodnotě 1,7 mld. eur. Prim hraje především udržitelnost – všechny budovy Accolade splňují ta nejpřísnější kritéria moderní výstavby a vlivu na životní prostředí. Součástí jednoho z nejzelenějších portfolií industriálních budov v Evropě je i nejšetrnější moderní hala světa – budova pro REAL digital v Chebu.

„Accolade je klientem, který je nám velmi blízký pro svůj inspirativní přístup jak k práci, tak k životu jako takovému. To dělá naši práci ještě zajímavější a příjemnější,“ komentuje spolupráci partner naší kanceláře Lukáš Syrový. V HAVEL & PARTNERS zajišťujeme pro skupinu Accolade právní i daňové poradenství ve všech fázích projektů – od nákupu pozemků přes povolovací řízení a samotnou výstavbu až po projednání a uzavírání nájemních smluv. Společnosti radíme také se správou majetku a financováním a pomáháme jí s vytvářením joint venture struktur a dalšími oblastmi klíčovými pro rozvoj aktiv. Obstaráváme i zahraniční projekty jako tzv. lead counsel a angažujeme špičkové právnické firmy v daných zemích jako své partnery – subdodavatele.

Příběh Accolade je jeden z nejsilnějších a nejinspirativnějších v našem portfoliu a i díky velice intenzivní spolupráci jsou naše vztahy nejen s akcionáři společnosti dnes už spíše přátelské. Podobně jako jiní mimořádně úspěšní klienti, kterým jsme pomohli na začátku, nám dnes i oni svými kontakty a renomé pomáhají v našem byznysu. Velmi si toho vážíme a přejeme Accolade světový úspěch a pokračující expanzi!

Accolade investuje také do revitalizace zanedbaných brownfieldů. Celková plocha obnovených lokalit již přesahuje 983 000 m² a skupina založila také elitní fond, do kterého dnes investuje více než 1 200 kvalifikovaných investorů.