Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

Sekyra Group
Developer, který dává městům novou tvář

Projekty developerské společnosti Sekyra Group mají dlouhodobou vizi. Ve spolupráci s předními architekty včetně světoznámé architektky Evy Jiřičné realizuje Sekyra Group nové moderní a funkční rezidenční čtvrti, které dávají městům moderní podobu a lidem zlepšují kvalitu života. Naším klientem je tato společnost již více než deset let. Za tu dobu jsme se podíleli jako její právní poradci na všech významných projektech.

Sekyra Group se specializuje na realitní investice a development komerčních a rezidenčních nemovitostí už od roku 1996. Firma dokázala jako jeden z mála developerů obstojně přestát i globální realitní krizi, k dnešku už vybudovala celkem 7 000 bytů a postavila i řadu reprezentativních pražských budov, včetně sídel pro společnosti jako Nestlé či T-Mobile nebo IT Centra České spořitelny.

„V našich projektech významně měníme stávající podobu hlavního města, a potřebujeme proto komplexní řešení v mnohdy složitých, rozsáhlých, dlouhodobých a v praxi zatím nevyzkoušených otázkách. Jsme rádi, že se v hledání správných odpovědí můžeme s jistotou obrátit právě na profesionály z HAVEL & PARTNERS,“ říká Leoš Anderle, výkonný ředitel společnosti Sekyra Group.

Naše kancelář se od roku 2011 podílí na přípravě i realizaci všech významných projektů tohoto developera. „Jedná se o dlouhodobou transakční a projektovou práci. Poskytujeme komplexní služby v oblasti nemovitostí a stavebnictví, od vyjednávání o výkupu pozemků přes povolovací proces až po samotnou realizaci staveb. Zajišťujeme také financování jednotlivých projektů. Pomáháme ale například také s řešením problémových aktiv,“ přibližuje řídící partner Jaroslav Havel.

Se Sekyra Group spolupracujeme také na největším realitním projektu v moderních dějinách Prahy – Smíchov City, v rámci něhož na místě zanedbaného nádražního areálu vzniká nová čtvrť, která má být symbolem proměny města 21. století. Kvalitní veřejný prostor zde bude tvořen nejen téměř kilometrovým pěším bulvárem, ale i parky a komunitním centrem.

Jako právní poradci se podílíme také na dalších klíčových investicích společnosti, jako je nová čtvrť Rohan City v pražském Karlíně, kde v těsném sepětí s Vltavou vzniká zelené centrum metropole na území o rozloze 20 hektarů. A v neposlední řadě pomáháme Sekyra Group i s přípravou projektu Žižkov City, v rámci něhož na pozemcích bývalého nákladového nádraží vybuduje rezidenční čtvrť s 3000 byty.

„Prostřednictvím spolupráce se Sekyra Group se můžeme podílet na kultivaci vybraných městských částí. Jsou to pro nás mimořádně zajímavé projekty, u kterých oceňujeme jejich ambici vytvořit ze zanedbaných průmyslových lokalit moderní funkční čtvrti s kompletní občanskou vybaveností, které následně patří k nejžádanějším lokalitám v metropoli,“ říká partner kanceláře Václav Audes.