Již 20 let jsme s vámi úspěšní. právem.

Obsah

MTX Group
Průmyslový holding s rodinnou tradicí a velkým tahem na branku

MTX Group patří k největším průmyslově obchodním a výrobním holdingům v Česku. Historie skupiny, která dnes zaměstnává více než 2,5 tisíce lidí a vykazuje obrat přes 40 miliard korun, je přitom pevně spjata i s historií rodiny Otavů. HAVEL & PARTNERS spolupracuje již s druhou generací těchto významných severomoravských podnikatelů, již holding úspěšně vedou.

MTX Group, do níž mimo jiné spadají firmy s komoditami Metalimex, AL Invest Břidličná, Strojmetal, OKK Koksovny nebo Měď Povrly, navzdory pandemii stále roste a loni dosáhla zisku EBITDA 1,5 miliardy korun. Skupina má pod svými křídly celkem 17 společností. Dlouhodobě se zabývá především obchodem s barevnými kovy, palivy a hutními polotovary, výrobou a prodejem koksu nebo výrobou hliníkových a měděných produktů. Je až k nevíře, že skupina takových rozměrů je úspěšně pokračujícím rodinným byznysem.

V HAVEL & PARTNERS pracujeme pro MTX Group už od roku 2011, kdy jsme poskytli právní podporu zakladateli skupiny Petru Otavovi staršímu při jeho investicích na španělském realitním trhu. Postupně se spolupráce rozšířila i na právní a daňové poradenství pro celý holding MTX Group. V roce 2015 skupinu zasáhlo náhlé úmrtí jejího zakladatele a do čela firmy se postavil jeho syn Petr Otava mladší.

Skupina MTX pod vedením Petra Otavy mladšího značně expanduje do zahraničí a její činnost dnes sahá do mnoha oblastí. Vyrábí díly pro automobily, působí v metalurgii nebo potravinářství, a se svou finanční odnoží se dokonce chystá na londýnskou komoditní burzu. „Skupina MTX Group úspěšně spolupracuje s HAVEL & PARTNERS více než 10 let. Na trhu ve střední Evropě neznám podobně velkou právní kancelář, která by rozsahem svých služeb uměla pokrýt komplexní a náročné požadavky naší skupiny. S dosavadní spoluprací jsem maximálně spokojen a věřím, že bude také nadále úspěšně pokračovat,“ říká Petr Otava. 

Partner kanceláře Václav Audes dodává: „Petr Otava navázal na úspěchy svého otce, prokázal mimořádnou intuici a cit pro sektor primárních surovin, úspěšně přebudoval strukturu firmy a skupinu dál systematicky rozvíjí a rozšiřuje. Rodina Otavových je proto obdivuhodným příkladem pro všechny firmy, které se vyrovnávají s předáním byznysu nastupující generaci.“

S HAVEL & PARTNERS jsme byli u všech klíčových transakcí skupiny. U zásadních investic poskytujeme MTX Group komplexní M&A poradenství, zajištujeme mezinárodní právní servis, ale řešíme i krizové situace. V takových případech umíme pomoci například i s PR a krizovou komunikací. Za 10 let naší spolupráce jsme pro tuto obdivuhodnou skupinu odpracovali skoro 13 tisíc hodin a těšíme se, že budeme i v budoucnu asistovat při jejím dalším růstu a rozvoji.