Inovace jako cesta k úspěchu

Obsah

Aktuality

HAVEL & PARTNERS je v soutěži Právnická firma roku znovu nejlepší domácí i klientsky nejoblíbenější kanceláří v ČR

Potřetí v řadě obdržela naše kancelář v soutěži Právnická firma roku v ČR hlavní ocenění pro domácí kancelář a stejně tak i cenu za nejlepší klientské služby. Zvítězila rovněž ve dvou oborových kategoriích – Fúze a akvizice a Developerské a nemovitostní projekty. V 17 odborných kategoriích pak kancelář patřila mezi velmi doporučované kanceláře (tzv. top tier).

„Rok 2022 byl plný nečekaných výzev a událostí. Snažili jsme se proto být v této době pro naše klienty spolehlivou oporou a maximálně jim pomoci obstát v těchto náročných podmínkách. Velmi nás proto těší, že opět ocenili naše nasazení i přístup k řešení jejich byznysových i privátních záležitostí. Vážíme si toho a děkujeme za důvěru,“ komentoval vítězství v soutěži řídící partner Jaroslav Havel. „Poděkování patří i všem kolegům a kolegyním v HAVEL & PARTNERS. Znovu jsme společně prokázali, že je pro nás prioritou profesionální zázemí a také perfektní servis pro naše klienty,“ dodal.

Vynikajícími výsledky v domácí soutěži Právnická firma roku navázala kancelář na zisk nejprestižnějšího mezinárodního ocenění Chambers Europe Awards, které v roce 2022 taktéž obdržela potřetí v řadě. A v témže roce ve slovenské soutěži Právnická firma roka získala kancelář také hlavní cenu v kategorii mezinárodní advokátní kancelář a zároveň se stejně jako v předchozích dvou letech stala znovu klientsky nejoblíbenější kanceláří na Slovensku.

Kancelář HAVEL & PARTNERS popáté v řadě nejlepší právnickou firmou v ČR podle Who’s Who Legal

Naše kancelář se v roce 2022 stala podle globální ratingové agentury Who’s Who Legal nejlepší právnickou firmou v České republice. Toto ocenění získala HAVEL & PARTNERS již popáté v řadě.

Who’s Who Legal Awards každoročně oceňuje nejlepší právní experty a společnosti ve více než 35 oborových kategoriích a 75 jurisdikcích. Její výzkum je založen především na zpětné vazbě od klientů, expertů a konzultantů, kteří úzce spolupracují s posuzovanými subjekty. Na předních příčkách žebříčků lídrů v jednotlivých oblastech práva se pravidelně umisťují i jednotliví specialisté HAVEL & PARTNERS.

Prestižní ocenění Czech Business Superbrands pro značku HAVEL & PARTNERS

HAVEL & PARTNERS posedmé obdržela titul Czech Business Superbrands udělovaný každoročně nejlepším obchodním značkám na českém trhu. Opět jsme se tak zařadili mezi společnosti s vynikajícím renomé, s nimiž si klienti spojují významné hodnoty a mají k nim osobní vztah.

Odborná porota při svém výběru hodnotí jednotlivé značky podle kritérií jako známost, budování brandu, inovace či prestiž. „Děkuji nejen klientům, ale také všem kolegům za loajalitu, vysoké pracovní nasazení a flexibilitu, díky kterým můžeme i v dnešní náročné době dál upevňovat dobré jméno naší značky,“ doplňuje Jaroslav Havel.

Společníkem HAVEL & PARTNERS Štěpán Štarha, kancelář má 3 nové partnery a celkem kariérně postoupilo 23 právniček a právníků

S novým rokem 2023 interně povýšil na pozici společníka HAVEL & PARTNERS Štěpán Štarha. Partnerem kanceláře je od 1. ledna 2023 Jiří Kunášek. Na pozici counsel postoupili na začátku roku také Adam Forst, David Šmída a Jaroslav Šuchman. Vedoucím advokátem se stal Vojtěch Katzer a skupinu senior advokátů posílili Josef Bouchal, Martin Pecha a Pavlína Petráčková.

S příchodem druhého pololetí v roce 2022 se partnery kanceláře také stali Martin Ráž a Dalibor Kovář. Na pozici counsel povýšili Robert Porubský, Pavlína Krušinová, Jan Fikar, Šimon Hradilek a Kateřina Surková. Vedoucími advokáty se stali Petra Tomšů, Vladimir Ivanov, Martin Šimek a Roman Světnický. Skupinu senior advokátů rozšířili Mária Kopecká, Róbert Gašparovič a Jiří Nečas.

„Špičkovou právnickou firmu udrží na vrcholu jedině vynikající právníci. I proto u nás rozvíjíme motivační prostředí s jasnou vidinou kariérního růstu, často mnohem rychlejšího než u konkurence,“ říká k personálním změnám řídící partner Jaroslav Havel.

Rodinná ústava jako ochrana privátního majetku před riziky současnosti

Rodinné firmy se umí velmi rychle adaptovat na nejrůznější situace i dobu, fungují tedy a budou fungovat i v době závažných událostí a ekonomických problémů. Protože však každý krok kteréhokoli člena může významně ovlivnit rodinu, vztahy mezi jejími členy a může mít dopad i na podnikání, kterému se rodinná firma věnuje, je logickou snahou většiny rodin definovat, dodržovat a spíše jen konzervativně měnit pravidla ochrany, správy a případné distribuce rodinou vybudovaného majetku.

Proto naše advokátní kancelář podpořila na Slovensku vydání knihy Rodinná ústava, která je cenným zdrojem informací a užitečných rad a návodů, jak si vytvořit svépomocí rodinnou ústavu. Ta pomůže rodinným firmám překlenout problémy s tím související a nasměruje je k vícegeneračnímu rodinnému byznysu.

Každá druhá společnost v Česku zatím nepočítá uhlíkovou stopu

HAVEL & PARTNERS je zakládajícím členem iniciativy Climate & Sustainable Leaders Czech Republic. Spolu s dalšími předními firmami z různých odvětví české ekonomiky usiluje o podporu snižování uhlíkové stopy v České republice a motivování českých firem k přechodu na udržitelné modely fungování. Sdružení stojí také za projektem Carbon Tracker, prvním komplexním přehledem o tom, jak se s emisemi CO2 a ambicí na jejich snížení vypořádávají největší firmy v České republice.

Dle informací o uhlíkové stopě od 55 % ze 150 největších českých společností (podle obratu v roce 2021) vyplývá, že přibližně každá druhá společnost v České republice zatím uhlíkovou stopu nepočítá, nebo své výsledky odmítá z různých důvodů zveřejnit. Zejména výrobní společnosti, které tvoří více než třetinu z celkového počtu 150 společností, mají s výpočtem uhlíkové stopy velké problémy. Práci s uhlíkovou stopou a dekarbonizaci se naopak nejčastěji věnují společnosti působící v oblasti stavebnictví, tradičně banky a pojišťovny, ale i technologické firmy včetně mobilních operátorů.

Stříbrná medaile za udržitelnost od EcoVadis

Od EcoVadis, mezinárodní ratingové společnosti, která porovnává firmy z hlediska udržitelnosti a ESG, získala naše kancelář stříbrnou medaili, která řadí HAVEL & PARTNERS mezi čtvrtinu nejlépe hodnocených společností. Pro naše obchodní partnery je to objektivní a nezávislá informace, že jsme důvěryhodnou a zodpovědnou firmou.

EcoVadis poskytuje globální hodnocení udržitelnosti firem na základě jimi vykazovaných dat a aktivit týkajících se zlepšování environmentálních, sociálních a etických firemních postupů. Vyhodnocuje a zpracovává informace od více než 95 tisíc firem ze 175 zemí světa, a to ve 200 oborech a kategoriích.

HAVEL & PARTNERS součástí United Nations Global Compact

Jako první advokátní kancelář v České republice i na Slovensku jsme se připojili k iniciativě OSN United Nations Global Compact, jež sdružuje 15 tisíc firem a 4 tisíce nepodnikatelských subjektů z více než 160 zemí, které se zasazují o dodržování zásad udržitelnosti a rovnosti v oblastech lidských práv, práce, životního prostředí a boje s korupcí.

„V HAVEL & PARTNERS si plně uvědomujeme, že je nezbytné aktivně přispívat k udržitelnému fungování, rovnosti i boji proti korupci. Proto jsme se také připojili k projektu OSN, jenž usiluje o respektování a plnění zásad, které patří mezi naše firemní hodnoty a jsou dlouhodobě nedílnou součástí naší firemní kultury,“ říká Veronika Dvořáková, partnerka kanceláře zodpovědná za CSR.

Zavřít
Vidíme ženy růst
Úvodní slovo
Pro bono
Rodinné právo
ROZHOVOR
Internet of vehicles
Co je u nás nového?
O nás