Inovace jako cesta k úspěchu

Obsah

Pro bono

Bezpečné místo pro ohrožené děti

Na pomoc ohroženým dětem vzniklo v Praze první Dětské advokační centrum v Česku a nás těší, že jsme mohli k jeho založení přispět pro bono právním poradenstvím. V praxi trvá měsíce až rok, než se děti ohrožené násilím dostanou k odborníkovi, který jim poskytne pomoc. Při vyšetřování musí děti podstoupit soudněznalecké zkoumání, pohovor se sociálními pracovníky nebo výslech policie či soudu. Mluví tak s nimi až 29 různých lidí.

V Dětském advokačním centru, které ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, Nadací Sirius a dalšími institucemi zprovoznilo Centrum LOCIKA, teď mohou děti absolvovat tento náročný proces na jednom místě. Úředníci, policisté, lékaři a psychologové sem přijdou přímo za nimi. Odborné pomoci se tak dětem dostane včas a v prostředí, kde se mohou cítit bezpečně.

Pomáháme pohybem

Celý jeden zářijový týden jsme se do toho obuli. Nazuli jsme běžecké boty a vyběhli jsme udělat dobrý skutek do pražského parku na Letné, kde se konal tradiční charitativní běh TERIBEAR hýbe Prahou, tedy akce určená všem, kdo chtějí pomoci.

Nerozhodoval ani čas, ani běžecký styl, ani kolik měl kdo natrénováno. Každý kilometr se počítal a vyběhaná částka putovala na podporu opuštěných a ohrožených dětí pod patronátem Nadace Terezy Maxové.

Snídaně k nezaplacení

Sladké makronky, nadýchané dorty, luxusní vánočky, koláče, muffiny, čokoládové pralinky, ale i vymazlená sekaná a další delikatesy – před Vánocemi jsme po dvouleté covidové pauze obnovili tradici charitativních snídaní. Část kolegů navaří a napeče a druhá část kolegů nakupuje. Peníze pak věnujeme na dobrou věc.

Díky šikovným kuchařkám a kuchařům a mlsným kolegům jsme trhli rekord a snídaně vynesla 51 055 Kč. Kancelář částku zaokrouhlila a přihodila ještě jednou tolik, na dobrou věc tak šlo celkem 105 000 Kč. Výtěžek jsme rozdělili a poslali organizaci Člověk v tísni na pomoc Ukrajině, na podporu Paměti národa a organizaci Plant for the Planet, která bojuje proti klimatickým změnám sázením stromů.

Z titulky na pomoc

V době adventu se to v Sálu opery a baletu Slovenského národního divadla v Bratislavě hemžilo osobnostmi z obálek magazínu Forbes. Na prestižním večeru Top Covers 2022 se vyhlašovala nejen osobnost roku, ale taky se pomáhalo. Konala se tradiční charitativní aukce, kde hosté dražili zážitky a umělecká díla. Díky hostům se v charitativní aukci vybralo přes 139 tisíc eur.

A my jsme byli u toho. HAVEL & PARTNERS jako partner akce také přispěla na podporu tří neziskových organizací pomáhajících dětem a lidem trpícím duševními poruchami, a to částkou 3 000 eur (75 tisíc korun). Tu jsme rozdělili rovným dílem mezi sdružení Dětem s rakovinou, sdružení Buddy, které podporuje děti, jež nemohou vyrůstat ve svých rodinách, a Ligu pro duševní zdraví.

3 000 eur
Zavřít
Vidíme ženy růst
Úvodní slovo
Pro bono
Rodinné právo
ROZHOVOR
Internet of vehicles
Co je u nás nového?
O nás