Inovace jako cesta k úspěchu

Obsah

Úvodní slovo

Vážení klienti a obchodní přátelé,

se začátkem roku se v soukromém i pracovním životě zpravidla pouštíme do bilancování a přemýšlíme nad plány do budoucna. Co nás čeká? Jaké výzvy budeme v novém roce řešit? Nad těmito otázkami se zamýšlíme i my v novém vydání H&P magazínu.

Rok 2022 byl kvůli nelehkým okolnostem pro mnohé náročný a přinesl nečekané události, kterým jsme čelili všichni, včetně nás a našich klientů. Být připraven, přizpůsobit se a nenechat se zaskočit – to byla v takové situaci cesta k úspěchu. Díky mimořádnému nasazení, loajalitě i profesionalitě celého týmu HAVEL & PARTNERS jsme opět dokázali, že nám je takový přístup vlastní, a byli jsme tak připraveni být pro naše klienty oporou.

Velmi nás proto těší, že klienti naši práci, všestrannost i stabilitu dlouhodobě oceňují mimořádně pozitivní zpětnou vazbou, díky které se naše kancelář v roce 2022 podle výsledků soutěže Právnická firma roku stala potřetí za sebou nejoblíbenější a zároveň nejlepší domácí kanceláří. Zároveň jsme v roce 2022 také znovu zaznamenali mimořádný úspěch na mezinárodní scéně, když jsme se podle Chambers Europe Awards potřetí v řadě stali nejlepší advokátní kanceláří v České republice.

Je to právě důvěra Vás, našich klientů, která nás motivuje neustále se zlepšovat. Prioritou je pro nás přitom být pro Vás spolehlivým partnerem, na kterého se můžete s jistotou obrátit za jakýchkoli okolností. I proto neustále myslíme dopředu, hledáme nové výzvy a připravujeme se na ně. A stejně tak na ně chceme připravit i Vás. V aktuálním vydání našeho magazínu proto najdete řadu článků, dat a analýz, komentářů či rozhovorů k aktuálním novinkám a trendům ve světě byznysu i práva, které jsou relevantní pro Vaše podnikání.

Firma, která chce být dlouhodobě úspěšná, by měla být vždy o krok napřed a investovat do rozvoje a inovací. Jednou z cest je přitom investice do startupů, jak přibližují v článku kolegové z týmu zaměřeného na venture kapitál. Důvěryhodnost, prestiž, ale i nový kapitál – to jsou největší benefity nabídky firemních akcií na burze. Odborníci z našeho týmu pro oblast kapitálových trhů Vám poradí, jak prakticky na úspěšné IPO. V byznysu pozorujeme také stále významnější ženský element. Co je příčinou a jaké socioekonomické změny s tím souvisejí? Přečtěte si shrnutí naší unikátní studie NextŽeny zaměřené na fenomén přesunu majetku do rukou žen.

Doplňujeme i řadu novinek ze světa daní, obchodu, e-commerce a dalších oblastí a dozvíte se rovněž, jaká právní úskalí mohou přinést vztahy s partnerkou či partnerem ze zahraničí.

Díky naší komplexitě a specializaci na všechny obory práva, rozsáhlé síti kontaktů a aktivnímu přístupu Vám umíme efektivně pomoci s řešením všech závažných problémů či krizových situací, které mohou ohrožovat Vaši reputaci, bezpečnost či ekonomickou stabilitu. V těchto případech nabízíme právní a daňové služby s vysokou přidanou hodnotou doplněné o naše mimořádné know-how v oblastech PR a bezpečnosti. Služby, které efektivně odvrací fatální škody či negativní dopady na klienty i jejich firmy, nenabízí na trhu v tomto rozsahu žádná jiná advokátní kancelář. Neustále navíc usilujeme o to, abychom posouvali hranice našeho potenciálu dál.

Děkujeme za Vaši důvěru. Přeji Vám užitečné a inspirativní čtení, těším se na spolupráci během roku 2023 a věřím, že nás s Vámi bude i nadále úspěch spojovat.

Jaroslav Havel | Řídící partner

Zavřít
Vidíme ženy růst
Úvodní slovo
Pro bono
Rodinné právo
ROZHOVOR
Internet of vehicles
Co je u nás nového?
O nás