KANCELÁŘ HAVEL & PARTNERS VE FRANKFURTU, BRÁNA DO SVĚTOVÉHO BYZNYSU

Obsah

Aktuality

V Právnické firmě na Slovensku v roce 2024 jsme potřetí za sebou nejlepší mezinárodní kanceláří a potřetí zvítězil tým HAVEL & PARTNERS i v kategorii Hospodářská soutěž

V dalších 14 kategoriích jsme se na Slovensku zařadili mezi velmi doporučované a doporučované kanceláře. Výsledky potvrzují vysokou úroveň a výjimečnou komplexitu našich služeb, které podtrhuje i vítězství v české soutěži Právnická firma roku. Celkově s počtem více než pěti desítek titulů v české i slovenské soutěži z minulých let je tak HAVEL & PARTNERS nejkomplexnější advokátní kanceláří v České republice a na Slovensku.

„Potvrdili jsme naše výjimečné postavení na slovenském a českém právním trhu, které je unikátní i v rámci Evropy. Díky jedinečné znalosti právního a podnikatelského prostředí, komplexním službám a mimořádnému mezinárodnímu dosahu jsme schopni realizovat a řídit přeshraniční transakce a projekty kdekoli po celém světě,“ komentoval výsledky řídící partner Jaroslav Havel.

Počtvrté v řadě je HAVEL & PARTNERS klientsky nejoblíbenější a zároveň nejlepší domácí kanceláří

V české soutěži Právnická firma roku v České republice v roce 2023 jsme opět získali cenu pro nejlepší domácí kancelář a stali jsme se zároveň i klientsky nejoblíbenější kanceláří. Obě ocenění si odnášíme již čtvrtý rok po sobě. Naše specializované týmy zvítězily i v oborových kategoriích Správa majetku, Developerské a nemovitostní projekty a Zdravotnické právo.

„Společně jsme dokázali, že tvrdá práce, integrita a nekompromisní kvalita jsou klíčem k úspěchu, za což patří dík všem kolegům a kolegyním. Děkuji i všem našim klientům za jejich dlouhodobou důvěru, která nás nadále zavazuje k tomu, abychom pracovali na dalším zlepšování a rozšiřování našich právních, daňových a poradenských služeb a zůstávali jim nadále spolehlivým partnerem, ať už současnost i budoucnost přinesou jakékoli nové výzvy,“ říká řídící partner Jaroslav Havel.

V 17 odborných kategoriích jsme se zařadili mezi velmi doporučované kanceláře (tzv. top tier). Dle výsledků letošního ročníku i všech předešlých ročníků soutěže Právnická firma roku tak naše kancelář HAVEL & PARTNERS zůstává nadále podle počtu všech nominací a titulů nejúspěšnější advokátní kanceláří v České republice.

Podle Who´s Who Legal jsme již pošesté v řadě nejlepší advokátní kanceláří v Česku

K dosavadním pěti vítězstvím v České republice jsme přidali další a na podzim roku 2023 se HAVEL & PARTNERS stala podle mezinárodního prestižního ocenění Who´s Who Legal Awards znovu nejlepší advokátní kanceláří na tuzemském trhu.

„Jakkoliv to může vypadat, že je pro nás každé další vítězství v právnických soutěžích již samozřejmostí, opak je pravdou. Uvědomujeme si, kolik neustálé profesionální práce všech členů kanceláře se za těmito úspěchy skrývá. Rád bych proto poděkoval celému týmu, stejně jako samozřejmě všem klientům a obchodním partnerům,“ uvedl řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

HAVEL & PARTNERS podesáté v řadě nejžádanějším zaměstnavatelem mezi advokátními kancelářemi

Již podesáté za sebou jsme se ocitli na vrcholu žebříčku v anketě TOP Zaměstnavatelé 2024 a jsme opět nejatraktivnějším zaměstnavatelem podle studentů právnických fakult. Stejně jako loni kancelář uspěla i v související oborové kategorii Právník, v níž hlasují pouze studenti s nejlepšími studijními výsledky.

„Naše práce se studenty je dlouhodobá a kontinuální. Kolegové přednášejí na univerzitách, pořádáme pro studenty vzdělávací semináře, s mladou generací jsme tedy v intenzivním osobním kontaktu. Díky zapojení seniorních kolegů, kteří se studentům věnují, máme šanci předat jim naše zkušenosti a s těmi, co mají o obor zájem a mají dostatek nadšení, pak pracujeme i přímo v kanceláři,“ vysvětluje Daniel Soukup, personální ředitel HAVEL & PARTNERS. Aktuálně kancelář spolupracuje s více než pěti desítkami studentů.

Tržby HAVEL & PARTNERS za rok 2023 výrazně přesáhly miliardu korun

Celkový obrat naší kanceláře v roce 2023 činil 1 183 mil. Kč. Výnosy za čisté právní a daňové služby v Česku a na Slovensku rostly o 16,4 %. Obdobně vysokým dvojciferným tempem rostl i zisk. Obrat celé skupiny, včetně inkasní agentury Cash Collectors a dalších specializovaných služeb, přesáhl 1,5 mld. Kč.

K výrazně pozitivnímu trendu přispěly výsledky skupin zaměřených na venture kapitál, technologické právo a veřejné zakázky. Rostly ale také skupiny věnující se bankovnictví a financím, restrukturalizacím a insolvencím či soudním sporům. Mimořádně žádané byly v roce 2023 i právní a daňové služby pro privátní klienty. S tím souvisí rovněž významné rozšíření našeho portfolia takto zaměřených služeb v podobě založení ONE FAMILY OFFICE, tedy multi family office zaměřeného na komplexní servis pro bonitní klienty.

Udržitelně se stříbrnou mediailí od Ecovadis

Obhájili jsme stříbrnou medaili, kterou nám již podruhé udělila společnost EcoVadis, mezinárodní ratingová organizace v oblasti udržitelnosti společností, která patří k největším a nejrespektovanějším ve svém oboru na světě. Naše kancelář tím opět demonstrovala své dlouhodobé odhodlání jít příkladem v integraci principů udržitelnosti a CSR do svého řízení.

Hodnocení obnáší každoroční povinnosti vyplnit rozsáhlý dotazník a doložit v něm tvrzení ve čtyřech sledovaných oblastech (životní prostředí, práce a lidská práva, etika, udržitelné zásobování) konkrétními dokumenty či podklady. EcoVadis od svého vzniku v roce 2007 již zpracovala hodnocení více než sto tisíc společností po celém světě, od největších korporací po lokální firmy.

Na pozici counsel v lednu 2024 postoupili Pavel Ondrák a Petr Vohnický, Jiří Nečas se stal Legal Technologist

Se začátkem roku 2024 došlo na tradiční novoroční povýšení kolegů a kolegyň a na seniornější pozice se posunulo celkem 15 právníků a právniček. Na úrovni counsel nově působí Pavel Ondrák a Petr Vohnický a kancelář také poprvé obsadila pozici Legal Technologist, kterou zastává Jiří Nečas.

„I v novém roce pokračujeme v nastaveném směřování interní personální politiky, kdy umožňujeme mimořádně rychlý kariérní růst všem kolegyním a kolegům, kteří prokazují výjimečné zkušenosti ve svých oborech práva a dlouhodobě mají skvělé pracovní výsledky,“ říká k vlně povyšování v kanceláři řídící partner Jaroslav Havel. „Na personální úrovni zároveň reagujeme na proměňující se aktuální potřeby našich klientů. Dlouhodobě zaznamenáváme zvýšenou poptávku po poradenství souvisejícím s digitalizací, elektronizací a novými technologiemi, nově jsme proto zavedli pozici experta na právní digitalizaci, který má za úkol řídit a implementovat inovativní digitální procesy a technologie tak, abychom maximálně efektivně v této oblasti mohli podporovat naše klienty. Stejně tak bude koordinovat technologický rozvoj i interně v naší kanceláři,“ doplňuje partner Jan Koval.

Povýšilo i dalších 12 právníků a právniček. Nově se vedoucími advokáty a advokátkami stali Pavel Amler, Josef Bouchal, Pavla Kaufmannová, Jan Králíček a Marián Minárik a na pozici seniorních advokátů a advokátek se posunuli Arbër Balliu, Ondřej Dostál, Tomáš Chmelka, Michal Kandráč, Kamil Kovaříček, Jozef Krkošek a Ivona Zurynková Hladíková.

Diamanty v krajích
Příklady, které táhnou

Pracujeme pro klienty ze všech regionů a víme, že zde působí mnoho firem, které uspěly i za hranicemi a dál šíří dobré jméno ČR po celém světě. Rozhodli jsme se s HAVEL & PARTNERS a ONE FAMILY OFFICE proto jako partneři podpořit ocenění Diamanty českého byznysu, které vyzdvihuje příběhy úspěchů takových společností.

„Jsem přesvědčený, že v Česku v regionech existuje mnoho úspěšných firem, které mohou být vzorem svému okolí, ale nemají takovou publicitu, jakou by si zasloužily. Žebříček Diamanty českého byznysu je možností, jak příběhy těchto úspěšných podnikatelů sdílet. Proto jsme podpořili znovuobnovení tohoto ocenění po pandemické pauze a stali jsme se jeho partnerem,“ vysvětluje řídící partner HAVEL & PARTNERS a ONE FAMILY OFFICE Jaroslav Havel.

Základem žebříčku Diamanty českého byznysu je hodnocení ekonomických kritérií (nárůst tržeb, nárůst aktiv, ROE a běžná likvidita) a krajské hodnocení, která dávají dohromady takzvaný Diamantový index. V každém kraji je na základě toho sestaven žebříček a ocenění získají tři nejlepší společnosti.

Organizátorem je společnost COT group, záštitu nad žebříčkem převzala mimo jiné i Hospodářská komora České republiky. Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská Síň slávy. „Chtěli bychom zdůrazňovat i nefinanční aspekty podnikání. Ocenění a uznání si zaslouží i firmy, které naplňují podstatu odpovědného podnikání s důrazem na ekologickou stránku produktů a služeb, udržitelnost hodnot v čase, mají zásluhu na rozvoji tradičních odvětví a postupů výroby, udržení řemesla a podpoře rozvoje regionu,“ říká Eva Frindtová, spoluzakladatelka a jednatelka COT group.

Za těmi nejlepšími se vydáme přímo do krajů. Ocenění získávají firmy na slavnostních setkáních od dubna do října v šesti regionech – v Brně (pro kraje Zlínský, Jihomoravský a Vysočina), Plzni (Plzeňský a Jihočeský), Karlových Varech (Karlovarský a Ústecký), Pardubicích (Liberecký, Královéhradecký a Pardubický), Olomouci (Moravskoslezský a Olomoucký) a Praze (Praha a Středočeský).

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
Flexibilní financování startupů
Dokud nás smrt nerozdělí
ROZHOVOR
Komentář
Co je u nás nového?
O nás