KANCELÁŘ HAVEL & PARTNERS VE FRANKFURTU, BRÁNA DO SVĚTOVÉHO BYZNYSU

Obsah

Pro bono

Proti domácímu násilí

Celkem již potřinácté jsme na slavnostním galavečeru Právník roku, konaném pod záštitou ČAK a Ministerstva spravedlnosti, předávali charitativní šek v hodnotě 150 tisíc Kč. Tentokrát putoval k neziskovce ProFem, která pomáhá obětem domácího a sexuálního násilí. Díky ProFem lidé po špatných zkušenostech snáze nacházejí zpět cestu k plnohodnotnému životu beze strachu.

U nás v kanceláři se pak snažíme šířit i osvětu. Jako zaměstnavatel jsme se připojili k Chartě proti domácímu násilí a uspořádali jsme pod vedením našich zkušených kolegyň a kolegů zaměřených na rodinné právo i interní vzdělávací workshop proti domácímu násilí.

Tempo různé, cíl pomáhat

Skoro 90 kolegů se zapojilo do charitativních běhů, při kterých si nejen zasportovali, ale i pomohli těm, jejichž startovní čára byla v životě nevýhodně posunutá. V Brně a následně i v Praze jsme se účastnili už tradičního Nočního běhu pro Světlušku, který organizuje Nadační fond Českého rozhlasu. Vytrénovanější jedinci se postavili na start pražského půlmaratonu a startovným jsme podpořili nadaci Nábor hrdinů, spolek Trend vozíčkářů Olomouc i nadační fond Aktivní Česko, organizaci Zdravotní klaun nebo Domov svatého Josefa ve Dvoře Králové. A běželi jsme také na podporu Paměti národa, a to jak v Praze, tak v Brně.

Snídaně za všechny peníze

Tradiční charitativní snídaně byla opět k nezaplacení! Část kolegů v Praze a Brně usilovně vařila, pekla, smažila, míchala. Druhá skupina kolegů za voňavé dobroty utratila opravdu velkorysé sumy. Z výtěžku jsme podpořili hned tři dobročinné organizace – Post Bellum ve výši 50 tisíc Kč, nadační fond AutTalk s částkou 46 tisíc Kč a projekt Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu ve výši 44 tisíc Kč.

I na charitativní snídani v bratislavské kanceláři se kolegové blýskli svým kuchařským uměním a přispěli na dobrou věc. Celková částka 800 eur mířila za dětmi z Národního ústavu dětských nemocí v Bratislavě.

Umění pomáhá

Na Slovensku se již tradičně pojí benefiční akce Forbes Top Covers, na které se draží umělecká díla a zážitky, s pomocí neziskovým organizacím. HAVEL & PARTNERS věnovala částku 4 000 eur, která se rovným dílem rozdělila mezi Ligu za duševní zdraví, Dětem s rakovinou, sdružení Buddy a neziskovému projektu Zmudri.

Zavřít
Úvodní slovo
Pro bono
Flexibilní financování startupů
Dokud nás smrt nerozdělí
ROZHOVOR
Komentář
Co je u nás nového?
O nás